Yeni Konut Finansmanı Programı yürürlüğe girdi

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Yeni Konut Finansmanı Programı yürürlüğe girdi. Proğrama göre, 15 yıl vadeli ve aylık yüzde 0,69 faiz oranıyla konut satın alınabilecek.

İstanbul 1’inci bölge, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2’nci bölge, bunların dışındaki iller de 3’üncü bölge olarak belirlendi.Alınan konutlar ise 5 yıl boyunca satılamayacak.

Program kapsamındaki katkılardan ve esnek ödeme uygulamasından 18 yaş ve üzerindeki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler yararlanabilecek. Kendisi, eşi veya 18 yaş altındaki çocuklarının konut tapusu sahipliği bulunanlar, bu karar kapsamındaki katkılardan veya esnek ödeme uygulamasından faydalanamayacak.

Konut dışında arsa, dükkân gibi herhangi bir gayrimenkul sahipliği olanlar uygulamadan yararlanabilecek. Program katkılarından ve esnek ödeme planından yararlanmak için başvuranların, konut finansman başvuru tarihinden itibaren (bu tarih dahil) son bir yıl içinde yurt içinde en az 270 gün sosyal güvenlik primi ödemiş olmaları gerekecek. Genel sağlık sigortası prim ödemeleri bu kapsamda değerlendirilmeyecek.

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.