Tüyap Eskişehir 2. Gıda Fuarı kapılarını açtı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Eskişehir’de yılın ilk fuarı olan Eskişehir 2. Gıda Fuarı, Eskişehir Valisi, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı, Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı, Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı, Afyon Valisi ve Afyon Belediye Başkanının katılımlarıyla ETO – TÜYAP Fuar Merkezi’nde açıldı.

Konuk Şehir “Afyonkarahisar”

Eskişehir 2. Gıda Fuarı’nda lezzetli ve coğrafi işaretli yemekleriyle 2019 yılında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dâhil olan Afyonkarahisar konuk şehir olarak yer alıyor. Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve AFPAD işbirliğiyle aşçılar, gurmeler, lokantacılar, yiyecek içecek işletmeleri ve ürünlerini sergileyecek firmalar fuarda yerini aldı. Fuar süresince Afyonkarahisar’a özgü geleneksel ve coğrafi işaret almış yemeklerin sunumları gerçekleştirilecek.

Gastronomi şovları 4 gün boyunca sürecek.

Eskişehir 2. Gıda Fuarı’nda madalyalı aşçılar tarafından 4 gün boyunca workshoplar düzenlenecek. Eskişehir Lokantacılar Odası, TAFED, ESASDER, AFPAD ve Anadolu Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından aktiviteler, gastronomi şovları, Eskişehir’in unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerine ait özel sunumlar ‘Gastronomi Mutfağı Özel Alanı’nda ilgililer ile buluşacak. Eskişehir Lokantacılar Odası ve ESASDER’in katkılarıyla Eskişehir protokolü ve basın temsilcileri ile yemek workshopları organize edilecek.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.