Sigorta primini devlet karşılayacak

Türkiye’de kayıtlı 3 milyon civarındaki işsiz için milli istihdam seferberliği başlatan hükümet, 687 sayılı KHK ile işverenlere artı prim desteği uygulamasını hayata geçiriyor. Ayvalıklı turizmcilerle bilgilendirme toplantısında buluşan SGK İl Müdürü Muhammet Sıddık Polat, destekli personel sayısında kısıtlamanın olmadığını belirterek, “Elinizdeki fırsatı kaçırmayın”dedi.

Hükümetin milli istihdam seferberliği kapsamında turizm işletmecilerine bilgilendirme yapıldı. Ayvalık Ticaret Odası salonundaki toplantıya SGK İl Müdürü Muhammet Sıddık Polat, İlçe Müdürü Mehmet Özkaya, İlçe Turizm Müdürü Yasemin Gençer, Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, AYTÜGEB sorumluları Dr. Ayhan Gökdeniz ve Ümit Özgültekin, ATO Yöneticisi Halil Kantarcı ile turizmciler katıldı. Bacasız sanayi olarak anılan Türkiye turizminin hem Rusya krizi, hem de 15 Temmuz darbe teşebbüsü sebebiyle sıkıntılı günler yaşadığını ifade eden İl Müdürü Polat, ”Hükümet bütün sektörlere yönelik 687 KHK kapsamında istihdamı teşvik projesi geliştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ’milli istihdam seferberliği’ olarak nitelendirdiği artı istihdam teşvik paketine göre, İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin işe alınması durumunda 773 lira tutarındaki sigorta vergi ve prim ücreti devlet tarafından karşılanacak. 1 Şubat-31 Aralık tarihleri arasını kapsayacak teşvikte, işçi sınırlaması yapılmayacak. Paketten yararlanacak işçilerin son üç aydır çalışmamış olması gerekirken, işverenler için de kuruma borçsuz olmaları şartı getiriliyor. İşçilerin işten çıkarılması durumunda ise, devletin hiçbir yükümlülüğü olmayacak. Anılan süre içinde sigorta giderini devlet, maaş ve tazminatı işveren karşılayacak” dedi.

Turizmcilerin artı istihdam projesine destek vermesini isteyen Müdür Polat, birçok işverenin teşvikten habersiz olduğunu, farklı iş kollarındaki işverenlere yönelik bilgilendirme toplantılarının sürdürüleceğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.