Kredi kartları faiz oranları yükseltildi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası başkanlığı koltuğu için Hafize Gaye Erkan’ı önermişti. MB’nin başına geçen Erkan, 27 ay sonra faiz yükseltilmesine karar verdi.

Faiz kararı sonrası altın, dolar ve euro artışa geçti. Vatandaşları yakından ilgilendiren kredi kartı hamlesi de geldi.Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrasında bu sabah dolar 25 TL’yi aşarken Euro da 27.47 TL seviyelerinde işlem görüyor. Gram altının fiyatı ise 1.540 TL’yi geçti. Faiz kararı sonrası sosyal medya hesabından bir açıklama paylaşan Mehmet Şimşek, yeni dönemde ‘güven’ duygusuna dikkat çekti.

Erajans'ın Ekonomim’den aktardığı habere göre; Merkez Bankası, kredi kartında azami faiz oranını %1.36’dan %1.91’e çıkardı.Resmi Gazete’de yayımlanan açıklamaya göre; referans faizi %0.88’den %1.36’ya yükseltildi. Bunun sonucunda da Temmuz ayından itibaren kredi kartına uygulanacak azami faiz oranı %1.91’e çıkmış oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.