Euro’dan tarihi rekor 30’u zorladı

Döviz kurunun tarihi yükselişi devam ederken, euro bugüne de rekor tazeleyerek başladı. Sabah erken saatlerde 29,65 seviyesine kadar çıkan para birimi, tarihte gördüğü en yüksek seviyeye geldi.

Merkez Bankası’nın yıllar sonra ilk kez faiz artışına gitmesi, haziran ayı enflasyonunun açıklanması gibi gelişmelerin ardından döviz kuru, son yıllarda sürdürdüğü tarihi yükselişini daha da katladı. Neredeyse her hafta yeni rekorların geldiği kurda bugün, giderek eriyen Türk Lirası karşısında tarihi zirvesini gören para birimi euro oldu.

DOLAR BUGÜN NE KADAR?

Haftalardır 26 TL üzerinden işlem görmeyi sürdüren dolar/TL, 13 Temmuz Perşembe gününe 26,1280 seviyesinden başladı. Dolar, önceki kapanışını ise 26,1405 seviyesinden yapmıştı.

EURO BUGÜN NE KADAR?

Geçtiğimiz haftalarda ilk kez 29 TL sınırını aşan euro/TL ise bugüne yükselişle başladı. Önceki kapanışını 29,0640 seviyesinden gerçekleştiren para birimi, bugün 29,6556 TL ile tarihi zirvesini gördü.

ERAJANS

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.