Erbil - Bağdat - Ankara üçgeninde Kerkük petrolü

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kerkük İl Meclisi Petrol ve Enerji Komisyonu Başkanı Ahmed Askeri, “Erbil, Bağdat ve Ankara, Kerkük petrolünün Kerkük - Ceyhan petrol boru hattıyla ihraç edilmesi için çalışıyor” dedi.

Rûdaw’a konuşan Ahmed Askeri, Irak hükümeti, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve Türkiye’nin Kerkük petrolünün ihraç edilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

Ahmed Askeri, Kerkük petrolünün Ceyhan Limanı üzerinden dünya pazarına ulaştırılacağını ifade etti.

Irak Petrol Bakanı Cebbar Luaybi de daha önce yaptığı açıklamada, Kerkük petrolünün Ceyhan Limanı üzerinden ihraç edilmesi için Erbil, Bağdat ve Ankara arasındaki görüşmelerin devam ettiğini belirtmişti.

Geçen yılın 16 Ekim’inde Peşmerge Güçleri ile Irak ordusu ve Heşdi Şabi arasında yaşanan çatışmaların ardından, Kerkük petolünün Türkiye’ye ihracatı durdurulmuştu.

Kaynak: Rüdaw / K.Irak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.