DenizBank, Rus ödeme sistemi Mir'i askıya aldı

ABD yaptırımlarının ardından Rus ödeme sistemi Mir’i askıya alan Türkiye İş Bankasının ardından DenizBank da aynı kararı aldı. Mir ödeme sistemi, Visa ve Mastercard sistemine alternatif olarak Rusya Merkez Bankası tarafından uygulamaya konuldu.

ABD’nin Rusya Merkez Bankası tarafından hayata geçirilen Mir adlı yerel ödeme sistemine yaptırım uygulaması sonrasında İş Bankası, Mir isimli ödeme aracını askıya aldığını duyurmuştu. Bugün aynı kararı, DenizBank’ın da aldığı açıklandı.

Reuters, İş Bankası’nın ardından DenizBank’ın da Rus ödeme sisteminden ayrıldığını duyurdu. Ukrayna’ya saldıran Rusya’ya karşı getirilen küresel yaptırımlar nedeniyle alınan kararın ardından Mir ödeme sistemini kullanan bankaların sayısı üçe düştü. Türkiye’de şu an için; Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank bu operasyonu kullanıyor.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.