Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "10 yıl vadeli yatırım kredileri için Merkez Bankası'nda 300 milyar lira ayrıldı"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu Toplantısından sonra basına açıklamalarda bulundu.

Cevdet Yılmaz bu açıklamasında, son 20 yılda Türkiye'de 108 trilyon TL toplam sabit sermaye yatırımı gerçekleştiğini, bunun 15 trilyon TL'sinin kamu yatırımı, 93 trilyon TL'sinin özel sektör yatırımı olduğunu söyleyerek, son 20 yılda 11,4 milyon net ilave istihdam oluşturulduklarını vurguladı.

Yılmaz şöyle devam etti;

"Uluslararası doğrudan sermaye yatırımları için iş ve yatırım ortamını daha iyiye götürecek reform ve tedbirler öncelikli olarak gündemimizdedir. Yatırım trendlerindeki değişiklikleri dikkate alarak yeni yol haritasına ihtiyaç duyuluyor, tüm paydaşlardan gelen geri bildirimlerle bu stratejinin son halini alıp eylem planıyla uygulamaya dönük olarak geliştirilecektir.  

Merkez Bankamız tarafından da çok önemli programla ilgili bilgilendirme yapıldı. YTAK dediğimiz kredilerde yeni dönem başlatıyoruz, 300 milyar lira kaynağı Merkez Bankamız buraya ayırmış durumda. 1 milyar lira yatırımlı projeler uzun vadeli, uygun koşullu finans kullandırılacak. 10 yıla vadeli finansmanlar verilecek. Yüzde 15'ten yüzde 30'a kadar faiz oranlarının uygulanması söz konusu"  

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.