Antalya'daki Ruslar "korsan taksi" işine girdi!

Türkiye'nin turizm başkenti Antalya'da yaşayan bazı Rusların yabancı plakalı araçlarıyla korsan taksicilik yaptığı öğrenildi.

Seferberlik ve savaştan kaçan Rusların adresi her zaman olduğu gibi Türkiye'nin turizm cenneti Antalya oldu.

Antalya'ya akın eden Rusların ofis, daire, apart veya pansiyonları kayıt dışı kiraya vermesi sorununa, bazı Rusların yabancı plakalı araçlarıyla korsan taksicilik yapması da eklendi.

"BİRLİKTE ANINDA MÜDAHALE ETTİK"

Antalya Alanya Şoförler Odası Basın Bürosundan yapılan "Korsan Rus Taksi" konulu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlçemize yerleşen Rus vatandaşı, Tosmur Mahallemizde otobüs duraklarına, taksi çağrı zillerinin olduğu bölgelere sticker yapıştırarak taksicilik yapma teşebbüsünde bulunmuştur. Tosmur Taksi'deki arkadaşlarımız ile birlikte anında müdahale ettik. Destekleri için Alanya Trafik Denetleme Amirimize ve ekiplerimize teşekkür ederiz"  

"WHATSAPP GRUPLARI VAR"

Konuya ilişkin, medyaya konuşan Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Türkiye'ye gelen Rusların kendi aralarında taksicilik ve emlakçılık yapmaya başladığını belirti. Dere, "WhatsApp grupları var, bu gruplardan alışverişi, ev kiralamalarını kendileri yapıyor. Türk vatandaşlarına iş bırakmıyorlar. Emlakçılar odası başkanımız, bu konuda Vergi Dairesi Başkanlığı ile ciddi bir çalışma yapıyor. Bunlara yönelik baskın ve denetimler de yapılıyor ama kanunların verdiği yetkilere göre uygulanan cezalar çok caydırıcı olmuyor. O yüzden işlerine devam ediyorlar. Bu tür nedenlerle esnafımız mağdur oluyor" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.