Altın Ve Dolar Uyarısı! 45 TL Öngörüyorum. Sakın Macera Aramayın, Süreç Başladı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar ve gram altın ile ilgili öngörülerde bulundu. Doların 30 TL seviyesine oturduğunu belirten Memiş, altın fiyatlarında alım fırsatı olduğunu ve yatırımcılara sürecin başladığını vurguladı. Ons altındaki yükselişi değerlendiren Memiş, önümüzdeki haftalarda altın, gümüş, dolar ve euroda yukarı yönlü hareket beklentisini paylaştı.

Yatırımcılar "Dolar kuru ne kadar olacak? Gram altın kaç TL olacak?" sorularına yanıt ararken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yatırımcıları alım satım konusunda uyardı, önceki haftanın alım fırsatı olduğunu hatırlattı.

Memiş, "Sakın macera aramayın, süreç başladı!" dedi. Daha önce "Özellikle bu alım işlerini bitirin, yeni bir trend başlıyor" diyen Memiş bu kez yatırımcılara "Sakın macera aramayın, süreç başladı!" uyarısını yaptı.

UZMAN İSİM YATIRIMCILARI UYARDI

Memiş kendi Youtube kanalında yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

Bu hafta özellikle döviz ve altın, gümüş tarafında iyi alım fırsatları vereceğini ifade etmiştim ve haftanın son kapanışında da altın, gümüş fiyatlarının; Euro ve diğer enstrümanların haftayı yükselişle kapadığını gözlemliyoruz.
Dolar kuru resmi kur tarafında 30 TL seviyesine oturdu. Yaklaşık 6 aydır ocak ayı itibariyle dolar kurunda 30 lira seviyesine oturacak, 30-34 lira aralığında yılın ilk çeyreğinde fiyatlama göreceğimizi sık sık bahsediyordum.

30 lira seviyesi artık Türkiye'de normalleşen bir kur olarak karşımızda oldu. 1 dolar 30 lira. 30 lira seviyesine alışacağız. 40-45 lira bandıyla alakalı öngörüm var.

İlerleyen aylarda bir değişim olursa bu sefer öngörümüzü güncelleriz. 40-45 bandını 2024 yılı içerisinde beklemeye devam ediyorum.

Dolar 30 lira seviyesine yerleşti. Yılın ilk çeyreğinde 34 lira seviyesine kadar yükselişlerini devam ettirecek. Euro kurunda da yükseliş devam ediyor.

Ons altın yüzde 1.34'lük değer artışıyla haftayı tamamlıyor. Şu anda 2 bin 55 dolar seviyesinde. Bu hafta 2017 dolar seviyesine kadar geriledi. Bu haftaki videolarımda en azından perşembe gününe kadar altın alacaklar bu fırsatı değerlendirsin, perşembe gününden sonra yeni bir fiyatlama sürecine gireceğiz. Perşembe gününe kadar bu alım sürecini bitirin uyarılarım vardı.

ABD enflasyon verisi açıklandıktan sonra bir baskılanma, bir gerileme gördük. Bu fake düşüşlerdi. Ama tekrar bugüne baktığımız zaman hızlı bir toparlanmayla 2055 dolar seviyesine kadar yükseldiğini gördük. Bakın bir günde ne kadar değişim oldu.

Bu haftaki tezimizin ne kadar gerçekçi olduğunu rakamlar bize göstermiş oldu. Özellikle bu alım işlerini bitirin, yeni bir trend başlıyor uyarılarım vardı.

Altın, gümüş, Euro, sterlin tarafında kısmen düzeltme hareketleri olacaktır ama düşüş öngörüm yok. 3 ay boyunca yükseliş trendine yavaş yavaş alışmanız gerekiyor.

Özellikle 2050 -2070 lira aralığında dengelenen bir gram altın vardı. Ons tarafında bir düşüş gördük ama dolar güçlü duruşunu koruduğu için 30 lira seviyesinin üzerine yerleştiği için gram altın tarafında 2050 lira seviyesinin altında rakamlar çok göremedik.

Gram altında 2090 lira direncini önümüzdeki haftalarda beklediğimi ifade etmek isterim. 2090 seviyesi test edildikten sonra yılın ilk çeyreğinde daha önce de telafuz ettiğim 2150-2200 lira seviyelerini görecektir.

Haftayı yükselişle tamamlıyoruz. Önümüzdeki hafta bu yükselişler devam edecek. Satış için herhangi bir karar almayın. Çünkü hem döviz kurlarında hem emtia fiyatlarında yukarı yönülü hareketlerin devam edeceğini ben belirtmek isterim. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.