UNICEF: Gazze Savaşı Süresince 20,000 Bebek Dünyaya Geldi

Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), işgal ordusunun her gün yoğun bir şekilde bombaladığı Gazze Şeridi’nde savaşın başladığı 7 Ekim’den bu yana yaklaşık 20 bin bebeğin dünyaya geldiğini bildirdi. 
 
UNICEF Sözcüsü Tess Ingram, BM Cenevre ofisinde toplanan gazetecilere Umman’dan yaptığı açıklamada, İsrail saldırıları nedeniyle yerle bir olan kentte, savaşın başından bu yana yaklaşık 20 bin çocuğun doğduğunu söyledi. 
 
Bu rakamın savaş ortamında her 10 dakikada bir bebeğin doğduğu anlamına geldiğine dikkat çeken Ingram, “Anne olmak, kutlanacak bir an olmalı ama Gazze’de bu, cehenneme teslim edilen bir başka çocuk demek. Bazı anneler kan kaybından ölürken yeni doğan bebeklerin acı çektiğini görmek geceleri hiçbirimizi uyutmamalı” dedi.

UNICEF Sözcüsü, Gazze Şeridi’ni ziyaret ettiğini belirterek, Filistinli kadınlarla yaptığı yürek parçalayıcı görüşmeleri anlattı.

Filistinli annelerim doğum öncesinde, doğum sırasında ve sonrasında yeterli tıbbi bakıma, beslenmeye ve korunmaya erişimde akıl almaz zorluklarla karşılaştıklarına işaret eden Ingram,  Gazze’deki hamile kadınların ve yeni doğanların durumunun inanılacak gibi olmadığını ve bu durumun yoğunlaştırılmış ve acil eylemler gerektirdiğini kaydetti.

Gazze’deki bebek ölüm oranının şu an bilinmediğini söyleyen Ingram, çocukların bombalar ve mermilerin yanı sıra insani kriz nedeniyle de öldüğünü ifade etti.

Filistin Haber Ajansı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.