TWİTTER'da yaşanan büyük "Siber Saldırı" şoku

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Tüm dünya Amerikalı ünlü kişilerin Twitter adreslerinin aynı anda hacker saldırısına uğramasıyla şok oldu. Yapılan saldırılarda çok sayıda ünlü kişinin sosyal medya hesabı ele geçirilerek takipçilerden Bitcoin adlı sanal para birimi istendi.

ABD’li ünlü kişilerin aynı anda hacker saldırısına uğraması ve sosyal medya hesaplarının çalınması büyük yankı uyandırdı. Twitter’dan konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Olayla ilgili kısa süre içinde bilgilendirme yapacağız” denildi.

ÇALINAN HESAPLARDAN BİTCOİN İSTENDİ

Tesla CEO’su ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk, Microsoft’un kurucusu Bill Gates, dünyanın en zengin adamı Jeff Bezos ve ünlü ABD’li rapçi Kanye West, teknoloji devi Apple ve daha bir çok kişinin sosyal medya hesapları hacklendi. Hesaplardan Bitcoin istendi. Apple’ın resmi, Musk, Gates, Kanye West ve Jeff Bezos’un kişisel hesaplarından yapılan bu Bitcoin paylaşımı kısa sürede kaldırılsa da tekrar paylaşıldı.

YARIM SAATTE 50 BİN DOLARDAN FAZLA PARA

Çalınan hesaplarda yapılan paylaşımda “Adresime gönderilen tüm BTC ödemelerini iki katına çıkarıyorum. 1000 dolar gönderiyorsun ve 2000 dolar geri göndereceğim!” diye bildirildi. Yaklaşık yarım saat içinde hackerların belirttiği Bitcoin adresine 50 bin dolardan fazla para gönderildi.

“OLAYI DÜZELTMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Twitter’dan yapılan siber saldırı ile ilgili bir açıklama geldi. Olayı soruşturmak için çalıştıkları belirtilen açıklamada, “Twitter hesaplarını etkileyen güvenlik olayının farkındayız. Olayı soruşturmak ve düzeltmek için çalışıyoruz. Olayla ilgili kısa süre içinde bilgilendirme yapacağız” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.