Türk dünyası, Türkiye'nin yaralarını sarmak için seferber oldu

Türkiye'yi yasa boğan deprem felaketinin ardından Türk devletleri depremzedeler için adeta seferber oldu.

Türkiye'yi derinden sarsan ve etkisini hala sürdüren 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli depremlerdeki can kaybı sayısı artıyor.

Enkazdan kurtarılan vatandaşların ihtiyaçları birçok ülke tarafından karşılıksız bir şekilde karşılanıyor. Türk devletleri, bu kapsamda Türkiye'ye maddi, insani ve nakdi yardım yapıyor.

TÜRK DÜNYASI, TÜRKİYE İÇİN TEK YÜREK OLDU

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan merkezinde 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde can kaybı sayısı giderek artıyor. Yaşanan şiddetli deprem sonrası Tük devletleri depremzedeler için çok sayıda uzman arama kurtarma ekipleri, sağlık personelleri ve acil ihtiyaç ekipmanları gönderiyor. 

AZERBAYCAN

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı, arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Türkiye'ye 725 personel gönderdi. Bunların 34'ü doktor ve 7'si sağlık personeli olduğu bildirildi.

Azerbaycan, Türkiye'ye 227 kişilik yeni arama kurtarma ekibi gönderdi - Son  Dakika Haberleri

ÖZBEKİSTAN

Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Ofisinden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in talimatıyla, Özbekistan Acil Durumlar Bakanlığına bağlı 100 kişilik kurtarma ekibi, özel araç ve ekipman ile insani yardım malzemelerini taşıyan uçağın Taşkent Havaalanı'ndan Türkiye'ye hareket ettiği öğrenildi.

Özbekistan'dan kurtarma ekibi ve insani yardım taşıyan uçak Türkiye'ye hareket etti

KAZAKİSTAN

Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığı, Türkiye’deki deprem felaketinine yardım etmek amacıyla 100'e yakın uzman arama kurtarma ekibi gönderildiğini kaydetti.

Kazakistan'ın arama kurtarma ekibi Türkiye'ye ulaştı

KIRGIZİSTAN

Kırgızistan Acil Durumlar Bakanlığı, arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Türkiye'ye 70'e yakın personel gönderdiğini bildirdi. 

Kırgızistan, Türkiye'ye acil kurtarma ekibi gönderdi - QHA - Kırım Haber  Ajansı

MACARİSTAN

Macaristan Ulusal Afet Yönetimi Genel Müdürlüğüne bağlı 55 kişilik arama kurtarma ekibinin depremzedelere yardım etmek için Türkiye'ye gönderdi.

Retvari, Ulusal Afet Yönetimi'ne bağlı ekibin çok tecrübeli olduğunu ve Türkiye'de yapacağı çalışmalarla Türk-Macar dostluğunu da güçlendireceğini kaydetti.

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ

KKTC Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na bağlı 20 kişilik arama kurtarma ekibi ile 8 özel donanımlı araç Girne Limanı'ndan Mersin'in Taşucu Limanı'na doğru yola çıktığı bildirildi. KKTC Milli Eğitim Bakanı deprem bölgesi Adıyama'a geldi.

KKTC'nin askeri ve sivil arama kurtarma ekipleri Türkiye'ye hareket etti -  Son Dakika Haberleri

DOĞU TÜRKİSTANLILAR BÖLGEYE GİTTİ

Türkiye’de yaşayan 300'e yakın Doğu Türkistanlı Uygur Türklerinin, deprem bölgelerinde AFAD ve diğer kuruluşlarla birlikte arama kurtarma çalışmalarına katılmak için yola çıktığı bildirildi. Kahramanmaraş'ta eğitim alan bir Uygur Türkünün depremde hayatını kaybettiği ve enkaz altında kalan diğer bir Uygur Türkü öğrencininde kurtarıldığı belirtildi. 

TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) ofis binasında bulunan ülkelerin bayrakları, Türkiye'de ilan edilen 7 günlük milli yas sebebiyle yarıya indirildi.

Türk Devletleri Teşkilatında bayraklar yarıya indirildi - QHA - Kırım Haber  Ajansı

TÜRKSOY ARAMA KURTARMA BİRİMİ BÖLGEYE GİTTİ

Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY), Türkiye'yi yasa boğan deprem felaketine ilişkin, depremzedeler için saygı duruşunda bulundu. TÜRKSOY Genel Sekreterliğinde tüm bayraklar yarıya indirildi. Ayrıca TÜRKSOY arama kurtarma birimi, bölgeye intikal etti.

UYGUR TÜRKLERİ DEPREM BÖLGESİNDE HALKA YEMEK YAPIYOR

Türkiye'de yaşayan Uygur Türkleri arama kurtarma çalışmalarına yardım etmek için Kahramanmaraş'a ulaştı. Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına yardım eden Uygur Türkleri depremzedelere bin kişilik Türkistan pilavı yapıyor. 

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.