Savaşın görünmeyen tarafları: İngiliz silah devi, Ukrayna'da tesis kuracak

Birleşik Krallık'ın en büyük silah üreticisi BAE Systems şirketinin Ukrayna'da faaliyet göstereceği öğrenildi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, şirketin ürünleri için onarım ve üretim tesisi kurulacağını belirtti. BAE Systems, Birleşik Krallık'ın Ukrayna'ya gönderdiği Challenger 2 tanklarını ürettiği biliniyor.

Birleşik Krallık'ın (BK) en büyük silah üreticisi BAE Systems İcra Direktörü Charles Woodburn, bugün Ukrayna Cumhrubaşkanı Volodımır Zelenskıy ile görüşme yaptı. Sosyal medya hesabından değerlendirme yapan Cumhurbaşkanı Zelenskıy görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek, "Ukrayna'da BAE Systems şirketine ait bir ofis açılması ve ardından şirketin ürünleri için onarım ve üretim tesisleri kurulmasına yönelik çalışmalara başlanması için anlaşma sağladık" bilgisini verdi. 

BAE SİSTEMLERİ UKRAYNA'DA OFİS AÇACAK

Woodburn ise görüşmeye ilişkin açıklamasında, Ukrayna ordusunu güçlendirmek için destek vereceklerini belirtti. Uzun vadede, Ukrayna savunma sanayisini güçlendirmeye yönelik hedef belirlediklerini ve Zelenskıy ile çalışmayı sürdüreceklerini belirtti. 

BAE Systems, Birleşik Krallık'ın Ukrayna'ya gönderdiği Challenger 2 tanklarını ürettiği biliniyor. 

Ajans QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.