‘Rusya’daki patlama sonrası radyasyon seviyesi 16 kat arttı’

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya'nın Arhangelsk bölgesinde bulunan Severodvinsk kentindeki askeri birlikte 8 Ağustos’ta meydana gelen patlamanın ardından meteoroloji ajansı Rosgidromet, radyasyon seviyesinin ulaştığı seviyeyi duyurdu.

Reuters'ın haberine göre ülkenin meteoroloji ajansı Rosgidromet tarafından bugün yapılan açıklamada, patlamanın ardından Severodvinsk kentindeki radyasyon seviyelerinin 16 kata kadar yükseldiği belirtildi.

Greenpeace ise radyasyon seviyesinin 20 kat arttığını söylemişti.

Severodvinsk kentindeki askeri birlikte 8 Ağustos’ta meydana gelen patlamada 5 kişi hayatını kaybetmişti. Patlamanın füze motor denemesi sırasında gerekleştiği belirtilmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, radyasyon seviyesinin patlama sonrası normal seviyelere geldiği belirtilmişti. Ancak Severodvinsk kentindeki yetkililer, radyasyon seviyesinde ufak bir artış olduğunu açıkladı.

Severodvinsk kenti sakinleri geçtiğimiz Cuma günü, nükleer kaza durumunda yayılan radyasyondan korunmak için iyot içeren ilaçlar satın almak için eczaneler akın etti.

Eczacı Elena Varenskaya, AFP verdiği demeçte, "İnsanlar paniklemeye başladı. Bir saat içinde radyasyona karşı koruyucu tüm iyot tabletleri ve iyot içeren ilaçlar satıldı” dedi.

Daily Express tarafından yayınlanan görüntülerde, patlamanın gerçekleştiği bölgede ambulanslar ve radyasyondan koruyucu kıyafetler giyen sağlık görevlileri görüldü.

Öte yandan Rus hükümeti, olanlar hakkında aydınlatıcı bir açıklama yayınlamadığı için vatandaşlar, uzmanlar ve uluslararası analistler tarafından eleştirildi. (m.aawsat)

   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.