Rusya Devlet Başkanı Putin’den flaş Biden açıklaması!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, düzenlediği basın toplantısında ABD Başkanı Joe Biden ile 16 Haziran 2021 tarihinde yapılması planlanan görüşmeye ilişkin soruları yanıtladı. Putin, Biden ile yapacağı görüşmelerden olumlu sonuç beklemediğini belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu kapsamında bir basın toplantısı düzenledi. Videokonferans yöntemi ile düzenlenen basın toplantısında konuşan Putin, Rusya ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ilişkilerini değerlendirdi. Rus-Amerikan ilişkilerini bu duruma düşürenin Rusya olmadığına dikkat çeken Putin, 16 Haziran’da ABD Başkanı Biden ile yapacağı görüşmeye ilişkin, “Bu görüşmenin sonuçlarıyla ilgili çok büyük bir gelişme beklemiyorum. Ancak, Rusya tarafının yaratmadığı çelişkilere rağmen, uyuşan çıkarlarımız var.” dedi.

PUTİN: ABD BİZİ BUNU YAPMAYA ZORLUYOR

Putin, gazetecilerin dolar kullanımını bırakıp bırakmayacağına ilişkin sorusunu, “Dolar hakkında bir şeyler söylediğimi duyduysanız ve bunu, rezerv para birimi veya evrensel bir çözüm aracı olarak ondan kurtulmak istediğimiz olarak anladıysanız, bu doğru değil. Bahsettiğim şey bu değildi. ABD doları çeşitli yaptırımlar için kullanıyor. Örneğin, Rusya askeri-teknik alanda iş birliği yaptığı ortaklarına dolarla ödeme yapamıyor.Amerikalı ortaklarımız, bizi bunu yapmaya zorluyorlar. Dolar kullanımını bilinçli olarak terk etmiyoruz, buna mecbur bırakılıyoruz. Bunu yaptığımızda, ortağımızla olan finansal ilişkimizde de belirli bir sistem oluşmuş oluyor.” şeklinde yanıtladı.

“ABD OTURDUĞU DALI KESİYOR”

Öte yandan Putin, ABD’nin doları siyasi bir araç olarak kullandığı için aslında kendisine zarar verdiğini belirterek, “Oturdukları dalı kesiyorlar. Bunu dünyadaki herkes görebiliyor. Bu nedenle de sadece bizim ülkemizde değil tüm dünyadaki rezervlerde doların payı azalıyor.” dedi. Enerji şirketlerinin de dolar kullanımını azaltabileceğini belirten Putin, “Bu, dünyanın rezerv para birimi olarak dolara ciddi bir darbe olur.” ifadelerini kullandı.

QHA

Anahtar Kelimeler:
ABDRusyaPutinBiden
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.