Rusya'da şüpheli ölümler: Bir Rus yarbay daha ölü bulundu

Rusya'nın 247. Muhafız Özel Kafkas Kazak Hava Taarruzuna bağlı 2. Hava Taarruz Taburu Komutanı Yarbay Dmitry Lissitzky Stravpol'deki evinde ölü bulundu.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal girişimi ve topyekun saldırıları bir yılı aşkın süredir devam ederken Rus askerlerinin ardı arkası kesilmeyen intihar ve şüpheli ölüm haberleri yankı uyandırıyor. Savaşın başından bu yana sözde ölüm haberleriyle gündemden düşmeyen Rus askerlerinin sayısına bir kişi daha eklendi.

"RUSYA KAHRAMANI" EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

Ukrayna'nın doğusundaki Rus ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk bölgesinde yer alan Ilovaisk kentinde katliama imza atan Yarbay Dmitry Lissitzky, Strovpol'deki evinde ölü bulundu.

Ukrayna basını, 247. Muhafız Özel Kafkas Kazak Hava Taarruzuna bağlı Rusya 2.Hava Taarruz Taburu Komutanı Yarbay Dmitry Lissitzky'nin Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından öldürüldüğünü belirtti.

Lissitzky, 2014'te Donbas bölgesindeki Ilovaisk'ta binlerce kişinin ölümüne sebep oldu ve ardından "Rusya Federasyonu Kahramanı" unvanı aldı.

tasfiye edilmiş Dmitry Lissitzky

İNTİHAR MI, CİNAYET Mİ? 

Ukraynalı gazeteci Yuri Butusov sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ukrayna'nın, Ilovaisk intikamını aldığını belirterek, "Lissitzky'nin tasfiyesi, alayın savaş kabiliyetini ciddi şekilde zayıflatacaktır" yorumuna yer verdi.

Ancak söz konusu iddialar, Ukrayna makamlarınca doğrulanmadı. Peş peşe intihar vakalarıyla öne çıkan Rus ordusunda ölüm oranı yükselişte. Bu nedenle peş peşe gelen her ölüm, intihar şüphesini de güçlendiriyor.

Öte yandan Rus yarbayın, Rusya sınırları içindeki Starvpol'deki evinde ölü bulunması da akıllara yeni sorular getiriyor. 

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.