Prag’da bir üniversitede silahlı saldırgan dehşeti: Onlarca ölü ve yaralı!

Çekya’nın başkenti Prag’da silahlı bir saldırgan bir üniversitenin binasında çok sayıda kişiyi öldürdü. Olayda çok sayıda yaralı olduğu kaydedildi.

Çekya’nın başkenti Prag’da bugün Jan Palach Meydanı’ndaki Charles (Karl) Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Felsefe Fakültesi yakınında bir silahlı saldırı meydana geldi. Olayda, saldırganın kendisi dahil olmak üzere en az 15 kişinin öldüğü ve çok sayıda yaralının olduğu öne sürüldü.

POLİS SALDIRGANI ETKİSİZ HALE GETİRDİ

Olayda, saldırganın okul binasından öğrencilerin üzerine ateş açtığı görüldü. Çek polisi, saldırı hakkında öğrencilere e-posta gönderdi ve saldırının bilgisini verdi. Olayda en az 15 kişi öldü ve en az 25 kişi yaralandı. Saldırgan ise emniyet güçlerince etkisiz hale getirildi. Olayla ilgili görüntülerde, öğrencilerin ve halkın saldırının ardından panik halinde kaçıştığı görüldü.

TÜRKİYE'NİN PRAG BÜYÜKELÇİSİ: YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, olayın ardından Türk medyasına demeç verdi. Bağış şu ifadeleri kullandı:

"...Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyla ilgili bize yansıyan bir şey yok. Emniyet güçleriyle de temas kurduk. 'Çok büyük panik yaşandığını, detay bilgi veremeyeceklerini' bildirdiler. Biz yakından takip ediyoruz.  Prag'ın alışık olmadığı bir durum. Şehirde trafik sıkıntısı başladı. Güvenlik önemleri artırıldı. Şehrin dışında bir kasabada polisin bir arama yaptığına dair duyumlar alıyoruz. O bölge daha çok göçmenlerin yaşadığı bir bölge. Daha çok Ukraynalı göçmenler var. Yorum yapmak için çok erken. Polis, saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Biz buradan saldırganın öldüğünü anlıyoruz. Bazı sosyal medya hesapları saldırganın intihar ettiğini iddia ediyor. Saldırganın Çek bir vatandaş olduğu iddia ediliyor ama teyite muhtaç bir bilgi. İnsanlara bölgeden uzak durmaları tavsiye ediliyor..."

QHA

Anahtar Kelimeler:
ÇekyaPragOkulda Saldırı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.