Peşmerge Komutanı Heme Ali: "Amerikalılar Kerkük’teki 'Keywan 1 askeri üssü'nü geri istiyor.."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Peşmerge Güçleri Pırde Cephesi Komutanı Nuri Heme Ali, Amerikan askerlerinin Kerkük’teki Keywan 1 askeri üssünün kendilerine verilmesini talep ettiklerini söyledi. Rûdaw’a konuşan Nuri Heme Ali, “Amerikan askerleri Keywan 1 Askeri Üssüne giderek bu üssün kendilerine verilmesini istedi” dedi.

Üsse yerleşmek isteyen askerlerin Suriye’den çekilen askerlerle Anbar’da bulunan birliklerden oluştuğunu dile getiren Heme Ali, “Karargah Amerikan askerlerinin yerleşmesi peşmerge ve Irak ordusu arasındaki ilişkileri de olumlu yönde etkiler” diye konuştu. Heme Ali ayrıca, “Kerkük’teki durumu normalleştirmek ve bölgeye terleşen farklı güçlerin çekilmesini sağlamak için  koalisyon güçleri ile ortak çalışma içerisindeyiz” açıklamasında bulundu.

Kerkük kent merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Keywan 1 Askeri Üssü, IŞİD saldırılarının başlangıcında Irak ordusu tarafından terkedilmiş ve üsse peşmerge yerleşmişti. Stratejik üss 16 Ekim 2017’deki olaylar nedeniyle Irak ordusunun kontrolüne geçmişti.

Kaynak: Rüdaw / K.Irak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.