NATO, Bulgaristan'da askeri tesisler inşa edecek

NATO, ABD, İtalya ve diğer beş komşu ülkeden oluşan toplamda 5 bin kişilik Çok Uluslu Muharebe Tugayını Bulgaristan'da konuşlandıracak.

Bulgaristan Savunma Bakanı Todor Tagarev, Bulgar medyası bTV'ye bugün yaptığı açıklamada, Bulgaristan'da NATO'nun ihtiyaçları ve sivil amaçlı 6 milyar avroluk altyapı inşa edileceğini dile getirdi. Bu kaynağın kara yolu, demiryolları, petrol boru hatları, depolar, konaklama binaları için kullanılacağı öğrenildi. 

SONBAHARDA SAVAŞ UÇAKLARININ TESTLERİNE BAŞLANMASI BEKLENİYOR

NATO, ABD, İtalya ve diğer 5 komşu ülkeden oluşan toplamda 5 bin kişilik Çok Uluslu Muharebe Tugayını Bulgaristan'da konuşlandıracak. ABD ziyareti sonrasında açıklama yapan Bakan Tagarev, sipariş edilen ilk 8 adet F-16 Blok 70 savaş uçağından 7'sinin montajının yapıldığı fabrikaları ziyaret ettiğini söyledi. Sonbaharda savaş uçaklarının testlerine başlanması ve 2025 yılı başında ilk iki uçağın teslim edilmesi bekleniyor. Kısa süre sonra ilk Stryker zırhlı araçları teslim edilecek. Öte yandan, saha fabrikalarından birinin Veliko Tırnovo şehrinde yer alacağı öğrenildi.

Bakan Tagarev, Bulgaristan’ın Yemen'de Husiler tarafından gözaltına alınan denizcilere yardım etmeye çalıştığına dikkat çekti ve "Bulgaristan, Husilere yönelik Kızıldeniz operasyonuna doğrudan katılmayacak fakat Bahreyn'e irtibat görevlileri gönderecek" değerlendirmesini yaptı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.