Mevlüt Çavuşoğlu, NATO PA Türk Delegasyonu Başkanı seçildi

Eski Dışişleri Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Parlamenter Asamblesi (PA) Türk Delegasyonu Başkanı seçildi.

Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) Parlamenter Asamblesi (PA) Türk Delegasyonu Başkanı olarak seçildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde, bugün NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) Türk Delegasyonu başkanlık seçimi yapıldı. AK Parti ve MHP’li üyelerin önergesiyle Başkanlığa aday gösterilen Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, komisyon üye tamsayısının salt çoğunluğunun oyunu alarak NATO PA Türk Delegasyonu Başkanlığına seçildi.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU, NATO PA TÜRK DELEGASYONU BAŞKANI SEÇİLDİ

Mevlüt Çavuşoğlu sosyal medya üzerinden yeni göreviyle ilgili açıklama yaptı. Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye Büyük Millet Meclisi 28. Dönem NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) başkanlık seçimini ve ilk toplantısını Gazi Meclisimizde gerçekleştirdik. Bu vesileyle tüm komisyon üyelerimizi tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum" açıklamasını yaptı.

NATO PARLAMENTER ASAMBLESİ (NATO PA)

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü’ne üye ülkelerden 158 parlamenter 18 Temmuz 1955 yılında Paris’te toplanarak NATO Parlamenter Konferansı’nı kurmuşlardır. Örgütün ismi 1966 yılında Kuzey Atlantik Asamblesi, 1999 yılında ise NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) olarak değiştirilmiştir. NATO Parlamenter Asamblesi 30 NATO üyesi ülkeden 269; 11 Ortak delegasyondan 50; Avrupa Parlamentosundan 10; 4 Bölgesel Ortak ve Akdeniz Ortak Üyesinden 12; 8 Parlamenter gözlemci delegasyondan 16 ve 2 Parlamenter Asamble Delegasyonundan 4 parlamenterin katılımı ile oluşmaktadır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, NATO PA’da 18 Milletvekili ile temsil edilmektedir. NATO PA Türk Grubunun Başkanlığını 27. Yasama döneminde İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak yürütmekteydi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.