Korona ilacı maymunlarda denendi, 12 saatte etkili oldu!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

ABD’li bilim insanları, yeni tip koronavirüs Kovid-19 salgınına karşı tedavi amacıyla geliştirdikleri ilacın maymunlar üzerinde denendiğini, yapılan testlerde ilacın başarı gösterdiği duyuruldu.

Tedavi için bahsi geçen deneysel ilaçlardan Remdesivir’in maymunlar üzerinde yapılan testlerde başarı gösterdiğini 17 Nisan 2020’de açıklayan ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü (NIH), başlangıç seviyesindeki araştırmanın henüz diğer bilim insanları tarafından da incelenmesi gerektiğini bildirdi.

TESTLER NASIL SONUÇLANDI?

Denet amacıyla 12 makak türü maymuna bilinçli olarak virüs bulaştırıldığı, maymunların yarısına ilaç verildiği aktarıldı.

Hastalığın bulaştırıldıktan 12 saat sonra, maymunların ciğerlerinde virüs tam etki göstermeden önce 6 maymuna damardan ilk doz ilaç verildiği, 12 saat sonra bu maymunların daha iyi olduğu görüldü. İlaçlarla maymunların daha az hasar gören ciğerlerinde virüse daha az rastlandığı belirtildi.

ABD’nin Şikago kentinde bir hastanede bazı Kovid-19 hastalarına ilaç verildiği belirtilirken kendilerini daha iyi hissettikleri ancak ilacın yaygın kullanımı için daha çok test yapılmasına ihtiyaç duyulduğu aktarıldı.(QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.