Kerkük'teki askeri noktalara Irak müdahalesi!

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'nin emriyle Kerkük'teki askeri noktaların Barzani peşmergelerine devredilmesine Irak Türkmen Cephesinden sert tepki geldi.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'nin emriyle Kerkük Ortak Operasyonlar Komutanlığının, Barzani peşmergelerine devredilmesine Irak Türkmen Cephesinden sert tepki geldi. Kerkük'te yaşayan Türkmenler, askeri noktaların peşmergeye peşkeş çekilmesine tepki göstererek Irak Başbakanının bu emrini protesto etti. 

"BU TEHLİKELİDİR"

Peşmerge güçlerinin yeniden Kerkük’e geleceğinin anlaşılması üzerine, Irak Türkmen Cephesi bir açıklama yaptı. Açıklamada, ”2017 yılında yasanın yürürlüğe girmesi süreci, Kerkük vilayetindeki güvenlik durumunun iyileştirilmesinde bir etki yarattı. Hassas milli sorunlardan biri olan Kerkük meselesi, sürdürülebilir çözümlere ve uzlaşıya dayalı bir vizyona ihtiyaç duymaktadır. Silahlı Kuvvetler Başkomutanlığını bu konuda herhangi bir karar almamaya, konunun hukuka uygun şekilde çözülmesi için yetkili mahkemelere intikal etmeye, bu sürecin zamanlamasının yaklaşan il seçimleriyle birlikte yapılmasına çağrıda bulunuyoruz. Kerkük Valiliğinde toplumsal huzurun bozulmasına yol açacağını belirtirken, ayrıca tüm milli güçleri bu konunun önünde durmaya ve bu konudaki tutumlarını belirtmeye çağırıyoruz. Bu tehlikelidirifadeleri kullanıldı.

"TÜRKMENELİ MESELESİ TARTIŞMAYA KAPALIDIR"

Irak Türkmen Cephesi Kerkük Milletvekili Erşat Salihi de Irak Başbakanı tarafından verilen bu emre sert tepki gösterdi. Salihi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kerkük’ün güvenliği konusunda asla taviz verilmez. Peşmerge adı altında Kerkük’e getirilmek istenen güçler, Bağdat-Erbil arasındaki kirli anlaşmaların sonucudur ve bu durum da Kerkük halkını ciddi bir şekilde rahatsız edecektir. Kerkük’ten taviz verilmeyeceğini ilgili makamlara resmî bir şekilde bildirmiştik. Buradan da sizlere bildiriyoruz ki görüşümüz nettir, Kerkük ve Türkmeneli meselesi tartışmaya kapalıdır" ifadelerine vurgu yaptı..

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.