Kazakistan'da Meclis Başkanı Nigmatulin istifa etti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kazakistan’da Meclis Başkanı Nurlan Nigmatulin, 1 Şubat 2022’de istifa etti. Görevini 2016’dan bu yana devam ettiren Başkanı Nurlan Nigmatulin’in istifasının ardından milletvekilliğinden de istifa etmiş oldu. Nigmatulin, daha önce Kazakistan Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkanlığı yapmıştı.

Kazakistan’ın Meclis Başkanı Nurlan Nigmatulin, bugün istifasını sundu. Konuşmasında kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile mevcut Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’e desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “Özellikle parlamentoda çıkarlarını temsil etmemize güvenen seçmenlerimize ve tabii ki bu üç dönem ortak çalışmalar yürüttüğümüz milletvekillerine şükranlarımı iletiyorum.” dedi.

MECLİS YENİ BAŞKANI YERLAN KOŞANOV OLDU

Milletvekillerinin oy birliğiyle meclis yeni başkanı Yerlan Koşanov oldu. Koşanov Kazakistan Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkanlığı yapıyordu.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.