Kanada’da binlerce gösterici, Gazze'de geçici ateşkesin yeterli olmadığına işaret etti

Başkent Ottawa’daki Kanada Parlamento binası önünde toplanan binlerce gösterici, Filistin bayraklarını sallayarak İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırganlığının sona ermesini talep etti.

Agence France-Presse’e göre, gösteriye çok çeşitli Kanadalılar, savaş karşıtı gruplar, sendikalar, sosyal adalet örgütleri ve İslami, Arap ve Filistinli topluluklar katıldı.

Protesto, Kanadalı milletvekillerine gönderilen ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau’yu Gazze Şeridi’ne yönelik saldırının kalıcı olarak durdurulması için baskı yapmaya çağıran elektronik dilekçenin başlatılmasının ardından geldi.

Protestoyu düzenleyenler, Gazze’de binlerce Filistinlinin ölümü ve altyapılarının tahrip edilmesinin ardından geçici ateşkesin yeterli olmadığını vurguladı.

Protesto edenlerden biri, “Protesto, Gazze Şeridi’ndeki Filistinli sivillerin içinde bulunduğu kötü durumu görmek için dünyayı uyandırmayı amaçlıyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.