Irkçı Yunan vekilden Dr. Sadık Ahmet'e saygısızlık!

Yunanistan'ın ırkçı partilerinden Spartiates'in (Spartalılar) lideri, Batı Trakya Türklerinin efsanevî önderi Dr. Sadık Ahmet'e yönelik çirkin ifadelerle hakaret etti.

Yunanistan'da yasaklı Altın Şafak partisinin devamı niteliğindeki ırkçı Spartiates partisinin lideri Vasilis Stigkas, Yunan Meclisinde gerçekleşen 2024 yılı devlet bütçesi görüşmelerinde gerçekleştirdiği konuşmasında; Batı Trakya Türklerinin sorunlarına ömrünü adayan Dostluk Eşitlik ve Barış (DEB) Partisinin kurucusu Dr. Sadık Ahmet'in hatırasına ırkçı ve çirkin saldırıda bulundu.

"KAMYON ONU ALDI, O DA BİZ DE RAHATLADIK"

Vasilis Stigkas, 1995 yılında şaibeli bir kaza sonucu yaşamını yitiren Batı Trakya Türklerinin unutulmaz önderi Sadık Ahmet’e yönelik "Kamyon onu aldı, o da biz de rahatladık" ifadelerini kullarak büyük bir skanda imza attı.

Stigkas, Dr. Sadık Ahmet’in 1995 yılında bir kaza sonucu hayatını kaybettiği trajik olaya atıfta bulunarak yaptığı konuşmasında; “Yeni Sol Partisinin iki Müslüman milletvekilinin Erdoğan’ı karşılamak üzere Türkiye Büyükelçiliğinde ne işleri vardı? Siz ND olarak bunu onaylıyor musunuz? Yunan Parlamentosu milletvekillerinin Türk’e sadakatlerini bildirmeleri de nedir? Ne bunlar, Türk mü? Sadık ile olanları unuttuk mu? Yunan devletinin milletvekili çıkıp Türk olduğunu söylüyordu, neyse ki kamyon onu aldı süpürdü, o da rahatladı, biz de rahatladık.” dedi.

Yunan parlamentosu tarafından Stigas’ın ırkçı ve saldırgan sözleri sonrasında herhangi bit tepsi göstermemesi ise ortaya çıkan skandalın boyutunu artırdı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.