Filistin Resmi Haber Ajansı WAFA: "İsrail'in vahşi saldırıları 27.947'den fazla ölümle devam ediyor"

İsrail'in Gazze'ye yönelik acımasız saldırısı 127'nci gününe girerken, İsrail'in Gazze Şeridi'nin orta ve güneyini hedef alan yoğun hava saldırılarında bugün en az 29 sivil öldürüldü, çok sayıda sivil insan da yaralandı.

İsrail resmi ajansı WAFA'nın aktardığı tıbbi kaynaklar, İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın orta ve kuzeyindeki birçok eve yoğun hava saldırıları ve topçu bombardımanı başlatması sonucu çoğu çocuk ve kadın en az 25 sivilin öldüğünü ve diğerlerinin de yaralandığını bildirdi.

Eş zamanlı olarak İsrail hücumbotları, Gazze Şeridi'nin merkezindeki Deir al-Balah sahilini hedef alan yoğun bir dizi hava saldırısı düzenledi ; bunun sonucunda bir balıkçı öldü, bir balıkçı da yaralandı.

İsrail'in Refah şehrinin batısında bir aracı hedef alan hava saldırısında 3 sivilin öldüğü bildirildi.

Ön sonuç olarak, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde devam eden saldırganlığı 27.947'den fazla doğrulanmış ölümle sonuçlandı. Ayrıca 67.300'den fazla kişi de yaralandı.

Bu arada işgal güçlerinin ambulans ve kurtarma ekiplerinin kendilerine ulaşmasını engellemesi nedeniyle binlerce sivil hâlâ enkaz altında ve yollarda.

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.