Çin Vebası "Koronavirüs" hızla yayılmaya devam ediyor!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgını yayılmaya devam ediyor. Son verilere göre, Fransa’da 2, Hırvatistan’da 1, İspanya’da 6 ve Almanya’da 17 yeni tip koronavirüs vakası tespit edildi.

Tüm bunların dışında çeşitli ülkelerden vaka şüphesiyle hastaneye yatırılan ve karantinaya alınan insanların sayısı da artıyor. Son olarak Cezayir’de bulunan bir İtalyan vatandaşında koronavirüs görüldüğü bildirildi. Koronavirüs son olarak dünya üzerinde 51 ülkede görüldü.

FRANSA’DA KORONAVİRÜSTEN ÖLENLERİN SAYISI 2’YE YÜKSELDİ

Fransa Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Jeromes Salomon, düzenlediği basın toplantısında ülkede iki kişide daha koronavirüs tespit edildiğini açıkladı. Salomon, Paris’teki Pitie Salpetriere Hastanesi’nde tedavi gören 60 yaşındaki bir kişinin bu gece hayatını kaybettiğini bildirdi. Böylece, 15 Şubat’ta 80’li yaşlardaki Çinli turistin yaşamını yitirmesiyle Fransa’da koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 2’ye çıktı.

HIRVATİSTAN’DA KORONAVİRÜS TESPİT EDİLEN KİŞİ SAYISI 2’YE YÜKSELDİ

Hırvatistan’da da koronavirüsü tespit edilenlerin sayısı 2’ye yükseldi. Hırvatistan Sağlık Bakanı Vili Beros, dün koronavirüsü testleri pozitif çıkan Hırvatistan vatandaşının kardeşinde de aynı tip virüse rastlandığını açıkladı.

İSPANYA’DA KORONAVİRÜS TESPİT EDİLEN KİŞİ SAYISI 8’E YÜKSELDİ

İspanya’da yerel yönetimler tarafından açıklamaya göre, 6 kişide daha koronavirüs tespit edildi. Böylece toplam vaka sayısı 8’i buldu. Ülkede koronavirüse yakalananların, virüsün etkili olduğu İtalya’nın kuzeyinden geldiği belirtildi. Tenerife’deki bir otelde 1000 kişi tedbir amacıyla karantinada tutulmaya devam ediyor.

ALMANYA’DA KORONAVİRÜS TESPİT EDİLEN KİŞİ SAYISI 17’YE YÜKSELDİ

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) ile Baden Württemberg eyaletlerinde tespit edilen yeni tip koronavirüs vakalarıyla ülkede virüs bulaşan kişi sayısı 17’ye yükseldi. Federal Sağlık Bakanlığı, testleri pozitif çıkanların yanı sıra şüpheli vakaların da arttığı koronavirüs nedeniyle ülkede henüz ölüm vakasının olmadığını açıkladı.

CEZAYİR’DE İLK KEZ KORONAVİRÜS TESPİT EDİLDİ

Cezayir’de ilk kez yeni tip koronavirüs vakası tespit edildi. Cezayir Sağlık Bakanı Abdurrahman bin Buziyd, Cezayir devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, gerçekleştirilen testler sonucu İtalyan vatandaşı bir kişide koronavirüs tespit edildiğini duyurdu. Buziyd, bir klinikte karantinaya alınan hastanın, 17 Şubat’ta İtalya’dan ülkeye geldiğini kaydetti.

BREZİLYA’DA DA İLK KEZ KORONAVİRÜS TESPİT EDİLDİ

Brezilya Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, koronavirüs salgınının görüldüğü İtalya’nın Lombardiya bölgesine 9-21 Şubat 2020 tarihinde iş için seyahat eden, Sao Paulo şehrinde yaşayan 61 yaşındaki Brezilyalı bir iş adamının, hastalık şüphesiyle dün hastaneye başvurduğu belirtildi. Yapılan testler sonucu hastanın koronavirüs taşıdığının anlaşıldığı ifade edildi. Hasta, Brezilya’da ve Güney Amerika kıtasının genelinde karşılaşılan ilk koronavirüs vakası oldu. (QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.