Çin merkezli şirket Alibaba, Avrupa'da casuslukla suçlanıyor

Çin’in en büyük e-ticaret şirketi Alibaba’nın Avrupa’daki merkezi casusluk şüphesi ile incelenmeye alındı.

Çin’in en büyük e-ticaret şirketi ve Türkiye'de hizmet gösteren Trendyol'un da sahibi Çinli şirket Alibaba'nın Avrupa'daki merkezi, casusluk şüphesiyle incelenmeye alındı.

ALİBABA ÇİN'E İSTİHBARAT TOPLUYOR

Belçika Devlet Güvenlik Servisi (VSSE), şirketin Liege kentinde bulunan kargo merkezindeki lojistik biriminde Alibaba da dahil olmak üzere Çinli şirketlerin olası casusluk ve ülkenin güvenlik bilgirine sızma eylemlerini incelediklerini bildirdi. İncelemelerde Alibaba'nın Belçika güvenlik yasalarına aykırı olarak Çin'e istihabarat bilgileri sattığına dair bilgiler elde ettiği kaydedildi.

BÜTÜN ÇİNLİ ŞİRKETLER GÜVENLİK SORUNU

VSSE yaptığı açıklamada, Alibaba’nın varlığının, VSSE için ileride tehdit olabilecek bir yapılanma olduğu bildirildi. Bu nedenle ülke genelinde bulunan bütün Çinli şirketlerin güvenlik sorunu olduğunu, bu nedenle Çin şirketlerine elindeki tüm verileri devletle paylaşmayı zorunlu kıldığını bildirdi.

Alibaba 2018’de şirketin Cainiao lojistik kolunun yöneteceği bir e-ticaret merkezi kurmak üzere Belçika hükümeti ile anlaşma imzalamıştı.

Anahtar Kelimeler:
ÇinABAli BabaCasus Firma
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.