Çin'in Fukuşima radyoaktif atık su tahliyesindeki ikiyüzlülüğü!

Çin'deki 13 nükleer santrallerin 2021'de okyanusa, Japonya'nın Fukuşima Dai-içi Nükleer Santralinden bir yıl içinde salınması planlanan radyoaktif atık su miktarın 10 katından fazla radyoaktif trityum salıyor.

Çin'e ait istatistikler, Çin'deki 13 nükleer santralin her birinin 2021'de okyanusa Japonya'nın Fukuşima Dai-içi Nükleer Santralinden bir yıl içinde salınması planlanan miktardan 10 kat daha fazla radyoaktif trityum saldığını ortaya çıkardı.

ÇİN 2021 YILINDA TEK BİR SANTİRALDEN 218 TRİLYON RADYOAKTİF TRİTYUM SALDI

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu tarafından onaylanan kararda, Fukuşima'daki nükleer tesisten salınacak arıtılmış ve seyreltilmiş suda bulunan yıllık trityum miktarı 22 trilyon ile sınırlandırıldı. Çin nükleer enerji sektörü verileri ise, Çin'in Ceciang Eyaletindeki Çinşan Enerji Santrali'nin 2021 yılında 218 trilyon radyoaktif trityum saldığını gösteriyor. Uzmanlar, bu rakamın Fukuşima  Dai-içi Nükleer Santralinden bir yılda boşaltılacak maksimum trityum miktarının yaklaşık on katı olduğunu beliritiyor.

ÇİN'İN DOĞU TÜRKİSTAN'DAKİ NÜKLEER TESİSLERİ VE DENEMELERİ

Çin'in nükleer silahlarını deneme sürecinde Doğu Türkistan'ın hedef alınması ise gündemdeki yerini koruyor. Doğu Türkistan'ın Çin tarafından 1949 yılında işgal edilmesinen beri bölge, Çin'in nükleer testlerinin merkezi haline getirildi. Çin, ilk kez hidrojen bombası ve nükleer bomba denemesini 1964 yılında, Doğu Türkistan’ın Lopnur gölü çevresinde gerçekleştirdi.

“PROJE 596” VE DOĞU TÜRKİSTAN

Çin Komünist Partisi (ÇKP), Doğu Türkistan'da bulunan ve dünyanın en büyük ikinci çölü olan Taklimakan'da "Proje 596" adı verilen çalışmada 22 nükleer test gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen testler sonucunda ortaya çıkan nükleer radyasyonun etkisiyle, 190 binden fazla Uygur hayatını kaybederken, 1.5 milyon insan da çeşitli hastalıklara yakalandı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.