Çin'den kamu çalışanlarına iPhone yasağı!

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkezi Hükumet Komitesi, devlet yetkililerinin Apple markalı iPhone telefonlarla resmi devlet kurumlarına girmesini yasakladı.

ÇKP Merkezi Hükumet Komitesi, devlet yetkililerinin iPhone ve diğer yabancı markalı cep telefonlarıyla resmi devlet organlarına girmesini ve bu cihazları kullanmasını yasakladı. The Wall Street Journal'ın (WSJ) 6 Eylül 2023 tarihinde aktardığı habere göre, Çin devlet yetkililerine, iPhone'ları ve diğer yabancı markalı cep telefonları resmi kurumlara sokmanın yasaklanması talimatı verildi.

ÇİN, HASSAS BİLGİLERİN KONTROLÜNÜ SAĞLAMAYA ÇALIŞIYOR!

Gazetenin ulaştığı kaynaklara göre, son haftalarda Çin'deki hükumet çalışanları, sohbet grupları veya toplantılarda ÇKP Merkezi Hükumet Komitesinden talimat aldı. Bu talimatın, Pekin'in yabancı teknolojiye olan bağımlılığı azaltma, yerli teknolojilerin pazarlanması ve ulusal güvenliği artırma ve hassas bilgilerin yurt dışına akışını sınırlama amacını taşıdığı kaydedildi.

Uzmanlar ÇKP'nin bu talimatının, Apple gibi yabancı markaların, Çin'deki pazarını tehdit edebileceğini bildiriyor. Öte yandan kimi uzmanlar ise Apple'ın Çin'de yerel üst düzey akıllı telefon pazarına hakim olduğunu ve bunun Apple için büyük bir kayıp olmayacağını aktarıyor.

ABD VE ÇİN İLİŞKİLERİ 

ABD ve Çin ilişkileri son yıllarda Çin'in çip sektöründeki tekelcilik politikasına karşı uyguladığı yasalar nedeniyle gerilmişti. Çin yönetimi ise ABD'ye misilleme olarak uçak üreticisi Boeing ve çip şirketi Micron Technology gibi ABD şirketlerinden sevkiyatı kısıtlamıştı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.