Biden Netanyahu’yu Güney Gazze konusunda uyardı

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, mevcut insani aranın sona ermesinin ardından Gazze Şeridi’nin güneyine yönelik olası bir İsrail askeri operasyonuna ilişkin endişelerini dile getirdi.

Axios’un ABD’li kaynaklara dayandırdığı haberine göre “Biden, pazar günü gerçekleşen görüşmede Netanyahu’ya, ‘İsrail’in Gazze’nin kuzeyinde izlediği yolun güneyde tekrarlanamayacağını, burada yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yığılması göz önüne alındığında bunun çok daha fazla sayıda sivilin ölümüne ve yaralanmasına yol açacağını ve Gazze Şeridi’ndeki insani krizi daha da kötüleştireceğini’ söyledi”. Axios’a konuşan ABD’li ve İsrailli iki yetkili, Netanyahu’nun ise ‘Biden’a, İsrail’in Hamas’ı “imha etme” hedefine ulaşmak için Gazze’nin güneyinde askeri operasyon düzenlemesinin gerekli olduğunu’ bildirdiği ve İsraillilerin askeri operasyonun durdurulmasını şu anda kabul etmeyeceklerini bildirdiğini söyledi.

Şarku’l Avsat’ın Axios’tan aktardığına göre buna karşılık Biden, başbakana herhangi bir potansiyel operasyon öncesinde ordunun güney Gazze’deki planları hakkında İsrail ile daha fazla görüşmek istediğini söyledi. Netanyahu da bunu kabul etti. ABD’li ve İsrailli yetkililer, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant’ın geçtiğimiz günlerde benzer iki görüşme yaptığını söylediler.

Şarku'l Avsat / Washington

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.