Azerbaycan ve Ermenistan liderleri, Münih'de bir araya geldi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 59. Münih Güvenlik Konferansında bir araya geldi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 17 Şubat 2023’te 59. Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak üzere Almanya’nın Münih şehrine gitti.

17-19 Şubat 2023 tarihlerinde gerçekleşecek olan Münih'teki Uluslararası Güvenlik Konferansının bu yılki ana teması Ukrayna'daki savaş olacak. Konferansa aralarında Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in de bulunduğu birçok ülke lideri ve üst düzey temsilcileri katıldı. Rusya heyeti, Münih'e davet edilmedi.

AZERBAYCAN İLE ERMENİSTAN ARASINDA BARIŞ ANLAŞMASI

Toplantıda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Azerbaycan ve Ermenistan'ın bunu, uzun süredir devam eden açmazdan bir geçiş olarak göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Karşılıklı nefret ve düşmanlık sona ermelidir.açıklamasında bulundu. Aliyev, şu anda Ermenistan ile Azerbaycan arasında bir barış anlaşması üzerinde çalışıldığını ve bunun bir an önce sonuçlanmasını umduğunu söyledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı, "Bu, ciddi tarihsel anlaşmazlıkları olan ülkelerin bir araya gelerek, düşmanlık sayfasını kapatabileceğine güzel bir örnek olabilir." dedi.

ALİYEV: DAĞLIK KARABAĞ TERİMİ GEÇERSİZ

İlham Aliyev konuşmasında "Dağlık Karabağ" teriminin artık geçerli olmadığının da altını çizdi. Bu terimin, Rus dilinden geldiğini ancak şu anda Azerbaycan'da böyle bir bölgesel birim olmadığını vurguladı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.