Tayland’da aşırı sıcaklarda yük taşıtılan bir fil ‘çıldırarak’ sahibini ikiye böldü

Tayland’da aşırı sıcak havada kauçuk plantasyondan odun çekmeye zorlanan fil ‘çıldırarak’ sahibine saldırdı ve dişleriyle ikiye böldü.

20 yaşındaki Pom Pam adlı erkek fil, ülkenin güneyindeki Phang Nga eyaletinde aşırı sıcak havalarda dört gün boyunca odun çekti.

Fil sıcak havaya ve taşıdığı yüke dayanamayarak, 32 yaşındaki sahibi Supachai Wongfaed’e aniden saldırdı ve dişleriyle ikiye böldü.

Olay yerine çağrılan kurtarma görevlileri, Wongfaed’in cesedini alabilmek için yaklaşık metre mesafeden sakinleştirici bir okla Pom Pam’i vurdu. Fil, rehabilitasyon tesislerine götürüldü.

Polis memurları, filin aşırı sıcak havada kendisine kauçuk ağacından odun taşıttıran sahibine sinirlenmiş olabileceğini söyleyerek, “Sıcak hava fili çıldırtmış olabilir” diye ekledi.

Geçen ay, Nakhon Si Thammarat eyaletinde, kauçuk ağacı plantasyonunda yük taşıtılan bir başka fil de sahibini dişleriyle öldürdü.

Bazı yerel sakinler o sırada polise, filin fazla çalıştırıldığı için bunu yapmış olabileceğini söyledi.

Bangkok / Şarku’l Avsat

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.