Antalya Valisi: Kente günlük 16-19 bin arası Rus geliyor

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Rusya’nın kısmi seferberlik ilan etmesinin ardından Antalya’ya günlük 16-19 bin aralığında Rus’un geldiğini söyledi.

Döşemealtı Polis Tesisleri’nde gazetecilere açıklamalarda bulunan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, gündemi değerlendirdi. Vali Yazıcı, bu yıl Antalya’ya 10 milyon 788 bin 467 turistin geldiğini açıkladı.

Şehre gelen yabancılarla ilgili bölgesel olarak ciddi sorunların olduğunu vurgulayan Antalya Valisi Yazıcı, işgalci Putin’in seferberlik ilanından sonra şehre gelen Rusların sayısının arttığını belirtti. Vali Yazıcı, Rusya’dan Antalya’ya gelenlerin sayısının günlük 16-19 bin aralığında olduğunu ifade etti. Vali Yazıcı, “Gelen giden farkı birkaç yüz kişiyle sınırlıyken son birkaç günde 1800 olmuş. Bunu takip ediyoruz, anormal bir durum olacak mı diye. Otel kalırsa bir sorun yok.” dedi.

SIĞINMACI SAYISINI DA AÇIKLADI

Kentte kalan Suriye uyruklu sığınmacıların sayısını da açıklayan Vali Yazıcı, kentte ikamet izni olan 3 bin 800 civarında Suriyeli olduğunu ancak başka şehre kayıtlı olmasına rağmen Antalya’da çalışan Suriyelilerin de bulunduğunu ifade etti. Yabancı öğrenci sayısının 19 bin 522 olduğuna değinen Yazıcı, bunun 7 bin 316’sının Suriyeli olduğunu, eğitimde ikamet izni olmasa da kayıt yaptırılabildiğini vurguladı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.