Merdivenlerden çıkabilen ilk robot süpürge tasarlandı

Google, Boston Dynamics, Dyson ve Ecovacs gibi büyük firmalarda çalışmış seçkin bir ekibe sahip olduğunu söyleyen bir şirket, merdiven çıkabilen ve hatta merdivenleri de temizleyebilen bir robot süpürge tasarladı.

Migo Robotics adlı bir şirketin ürettiği cihaz, yerleri süpürürken merdivene denk geldiğinde geri dönmek yerine robotik bacaklarını uzatarak basamağa tırmanıyor.

Bu bacaklar robot süpürgeye manevra olanağı tanıdığı için, tekerlekleri üzerinde hareket etmeyi sürdüren cihaz basamakları da temizleyebiliyor.

Bu süreç, süpürge tüm merdivenleri tırmanıp bir üst kata çıkana kadar tekrarlanıyor.

İcat edilen ilk robot süpürgeler, sınırlı batarya ömürleri ve emiş güçlerinin az olması nedeniyle yaygınlaşamamıştı.

Ancak son dönemde robot süpürgeler de gelişti ve engellerden başarıyla kaçınabilen, kendi kendilerine şarj yuvalarına dönebilen cihazlar haline geldi.

Yine de mevcut robot süpürgelerin halen yapamadığı şeyler var. Bunların başında tümsek ve merdivenleri tırmanabilmek veya düşmeden inebilmek geliyor.

Migo Robotics ise Ascender adını verdiği cihazın katlar arasında gezinebileceğini vurguluyor.

Ascender'ın diğer yeteneklerine dair çok fazla ayrıntı verilmedi. Ancak evdeki odaların ve merdivenlerin haritasını çıkarmak için LiDAR tarayıcılarını kullanacağı düşünülüyor.

Batarya ömrü veya çalışma süresiyle ilgili ayrıntılar paylaşılmazken, şirket bu cihazı ticari üretime geçirmek için gerekli finansmanı toplamaya çalışıyor.

Migo Robotics'in internet sitesine göre 5 dolar depozito verenler, daha sonra robot süpürgeyi 400 dolar indirimli edinebilecek.

Depoziyo vermeyenlerse süpürgeye 1399 dolar karşılığında sahip olacak.

Independent Türkçe, Gizmodo, Migo Robotics, Şarku'l Avsat

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.