Seneca diyor ki: "Cumhuriyet, ilim ve ahlakın, adalet ve faziletin iktidarıdır. Bunların fiilen yaşamadığı yerlerde şekil ve iddia ne olursa olsun, Cumhuriyet yoktur..."

Lamartine de: "Cumhuriyet ile cehalet bir yerde barınmaz."

Kısa adı UTP olan Universal Tural Dostluk Platformu, kaynağını Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Atatürk'ün ilke ve inkılaplarından alarak; Akıl ve Bilim yolundan hareket edecek şekilde "Vatan Borcunu" ödemek isteyen dostlar tarafından 29 Ekim 2019'daki Cumhuriyet Bayramı'nda kuruldu.

Amacımız: Dünyanın neresinde yaşıyor olurlarsa olsunlar, din, dil, ırk, cinsiyet, inanç, sosyo ekonomik fark gözetmeksizin, toplumun güvenilir, saygı duyulan bireylerini bir araya getirerek tanıştırmak, kültürel farklılık ve benzerliklerini ortaya koyup, bunlardan yararlanarak eğitim, sağlık, dil, tarih, iletişim, sanat, spor, endüstri ve iktisadi alanda gelişmelerini gönüllülük esasına dayanarak sağlamaktır. Alanında uzmanlaşmış, özverili, hoşgörülü ve insani duyguları, karşılıklı sevgi ve saygıyı ön plana çıkaran, sosyal sorumluluk düşüncesine sahip kişileri yükseltmektir.

Universal Tural Dostluk Platformu, "sevgi" kaynağını gönül şairimiz Yunus Emre'den alır; Çiçeklerle hoş geçin, balı incitme gönül, bir küçük meyve için dalı incitme gönül... Sevmekten geri kalma, yapan ol, yıkan olma, sevene diken olma, gülü incitme gönül...

Mevlana'nın da; "Dün dünde kaldı cancağızım,bugün yeni şeyler söylemek lazım" ve "Bir mum diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez" felsefesi ile hareket etmekteyiz.

Temel ilkemiz ise, Atatürk'ün, "Nerede karşılıklı sevgi ve saygı varsa, orada itimat ve itaat vardır. İtimat ve itaatin olduğu yerde disiplin vardır. Disiplinin olduğu yerde huzur, huzurun olduğu yerde başarı vardır." veciz sözlerine dayalıdır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 1920-22 Kurtuluş Savaşı'nın zaferle bitmesinden sonra, ekonomisi çökmüş, harabeye dönmüş, yaşadığımız vatan topraklarında kurulmuştur. Milli Mücadele Türk Milleti'nin eseridir ve Türk Milliyetçilerinin şahlanışıdır. Mustafa Kemal, Müdafaa- i Hukuk-ı Milliye Cemiyetinin fonksiyonu tamamlanınca, Cumhuriyet Halk Fırkasını kurmuş ve proğramını söyle hazırlamıştır: Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Laiklik, Milliyetçilik, Devletçilik ve Inkılapcılık..

Hakimiyet her zaman Türk Milleti' ne ait idi. Türk Milliyetçiliği, bütün çağdaş milletlere karşı düşmanlık beslemez ve telkin etmez, çağdaş milletlerle ahenkli yürümekle beraber bağımsızlık kimliğini korumayı esas alır. Demokratik, laik ve sosyal bir Hukuk Devleti olmayı devam ettirmeli, kaderde kıvançta, yasada ortak, bölünmez bir bütün halinde milli dayanışmayı sağlamalıyız..

Mustafa Kemal'e göre Türk Milleti her şeyin ana kaynağıdır. Bizler de, dil, kültür ve ülkü birliği ile birbirine bağlı vatandaşlarımızın oluşturduğu bu millete inanıyor ve güveniyoruz..."Millet Sevgisi kadar daha büyük bir sevgi yoktur." diyoruz. Büyük Lider Mustafa Kemal Atatürk, yapılan eserlerin hiç birini kendine mal etmemiş, yapılanları Türk Milleti'ne mal etmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti, Türklüğün biricik bağımsız devletidir ve her zaman güçlü ve kuvvetli olması gerekmektedir.. Tarih bilen, milli kültürle yetişmiş güçlü kadrolarla yönetilmelidir! Atatürk'ün 10. Yıl Nutku; bütün Türk Milletini kucaklayan, onları "Ne Mutlu Türküm Diyene" diyerek birleştiren, ortak akıl ve ülküler etrafında hareket etmelerini tavsiye eden bir konuşmadır. Bizler de diyoruz ki "Ne Mutlu Türküm Diyene" diyenler birbirinden, ülkemizin, dünyanın geleceğinden sorumludur.

"Yurdumuzu en mamur ve en medeni memleketler seviyesine çıkaracağız. Milletimizi en geniş refah, vasıta ve kaynaklarına sahip kılacağız..Bunun için asırların gevşetici zihniyetine göre değil, çağımızın sürat ve yüksek teknolojisine,ve milli benliğimize sahip çıkarak hareket etmeliyiz!  Türk çocukları ecdadını tanıdıkça, daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır." diyen Atatürk, Türkçe'nin tarihi Türk Hakimiyetinin simgesi olduğunu da söyler.

Türk Milleti'nin dili Türkçe'dir. Türk Dili, dünyanın en güzel, en zengin,en kolay dilidir. "Türk Dili Türk Milleti için mukaddes bir hazinedir. Türk Dili, Türk Milleti'nin kalbidir, zihnidir." diyen Atatürk'ün yolunda gayret gösterenleri alkışlamak desteklemek zamanıdır!

Sonuç olarak; Ey Türk Gençliği, birinci vazifen yeniden Türk İstiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebed muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel Senin en kıymetli hazinendir.. Cumhuriyet Fazilettir; Hak, Hukuk, Adalet ve Demokrasidir. Atamızdan Bize Emanet olan Cumhuriyet, Fikri Hür Vicdanı Hür, İrfanı Hür Gençlik Yetiştirmek durumundadır... Onun içindir ki, Cumhuriyet inancını taşıyan bizler, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız ve hep birlikte Türkiye Olacağız!  Vatanımıza ve Devletimize Bizler sahip çıkacağız.

Saygılarımla...

Müjdat KAYAYERLİ

Universal Tural Dostluk Platformu Genel Başkanı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.