Bursa'ya gelen Ekrem İmamoğlu’ndan Sinan Ateş’in baba evine taziye ziyareti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamının yitiren Doç. Dr. Sinan Ateş’in Bursa’daki babaevine taziye ziyaretinde bulunup, ailenin acısına ortak oldu. Acılı annenin "Adalet yoksa niye yaşayalım? Adalet tecelli etmeli" sözleri kameralara yansıdı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 Aralık 2022'de, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamının yitiren Doç. Dr. Sinan Ateş'in Bursa'daki babaevine taziye ziyaretinde bulundu. Merhum Ateş'in anne, baba ve dayısına taziyelerini ileten İmamoğlu, acılı aileye sabır dileklerini iletti.

“SİS PERDESİNİN BİR AN EVVEL KALKMASI LAZIM”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara’da uğradığı suikast sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in Bursa’daki babaevine taziye ziyaretinden görüntüleri sosyal medya hesabından, “Uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren Sinan Ateş'in acısı on binlerce yürekte hala taze. Bursa'daki acılı ailesine taziye ziyaretinde bulundum. Bu cinayetin üzerindeki sis perdesinin bir an evvel kalkması lazım” notuyla paylaştı.

SİNAN ATEŞ’İN ANNESİ: ADALET YOKSA NİYE YAŞAYALIM?

Ekrem İmamoğlu’nun ziyaretinde Sinan Ateş’in annesiyle olan diyaloğu dikkat çekti.

“Eğer adalet yoksa niye yaşayalım? Adalet tecelli etmeli” diye konuşan acılı anne, “Ne koltuk kavgası ne koltuk sevdası vardı ne de böyle hevesi vardı…Çünkü rahattı kafası, emindi. Kimsenin ne koltuğunda kavgası vardı…Herkes kendi kendine gelin güvey oldu. Ben içime taş basarak ben oğlumun toprağıyla duruyorum. Benim oğlum güzel insanları yetiştirmek için insanları güzel yerlere çekmek için uğraştı. Bu mu olmalıydı sonucu?” ifadelerini kullandı.

“HÂL FAİLİ MEÇHUL DOLAPLARINDA DURUYOR”

Gazetecilerin, Ateş ailesinin evinden çıkan İmamoğlu'na yönelttiği sorular ve aldığı cevaplar şu şekilde:

– Nasıl geçti ziyaretiniz? Nasıllar? Neler konuşuldu içeride?

“Dertleştik, acıyı paylaştık. Adalet tecelli etmeden tabii ki burada insanların yüreğine su serpilmez. Memleketimizin her hanesine, Sinan Hocamızın da onun anneciğinin, babacığının, eşinin de her hanesine adalet diliyorum. Allah, memleketimizi adaletsizlikten korusun.”

– Tetikçi hâlâ yakalanmadı. Aile, “Katiller Meclis'te' dedi. Siz neler söyleyeceksiniz?

“Yani dediğim gibi, Allah memleketimizi adaletsizlikten korusun.”

– Bahçeli’nin “Sinan Ateş” sorusuna “İşine bak” yanıtı var muhabire…

“Ben, bu konuda Genel Başkanımızın ve özellikle diğer liderlerin söylediklerine bakın diyorum. Ne diyorlar? ‘Mutlaka adalet için mücadele edeceğiz' diyorlar. Ben de kendilerine söyledim. Hem onu temsil ediyorum hem de şahsım adına da ben dahil, bütün herkes, adaletin tecelli etmesi için bu sürecin, Sinan Hocamızın bu sürecinin takipçisi olacağız. Bu ülkede faili meçhulden nice ailelerin canı yandı. Hala faili meçhul dolaplarında duruyor. Bu ve bu tür süreçleri memleketimize yaşatmayacağız.”

TUTUKLU SAYISI 18’E YÜKSELDİ

Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile 30 Aralık 2022'de Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi'nde bir binadan çıktığı sırada motosikletli 2 kişinin silahlı saldırısına uğramıştı.

Saldırıda Bozkurt omzundan yaralanırken, Ateş kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli avukat S.Ö'nün emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden sonra adliyeye sevk edilen S.Ö, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısına ifade verdi.

Şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Avukat S.Ö. ile gözaltına alınan T.D. ve E.Y. daha önce tutuklanmıştı.

Böylece soruşturmada tutuklu sayısı 18 oldu. (Sözcü)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.