Bursa halkı Cuma namazında Bursa parklarını doldurdu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Korona virüs tedbirleri kapsamında 16 Mart tarihinden bu yana geçici olarak faaliyetlerine ara veren camiler, haftalar sonra cemaatle buluşurken, Bursa’da Cuma namazı hasreti çeken vatandaşlar, camilerin yanı sıra namazgah olarak hazırlanan meydan ve parklara akın etti.

Devletin, 29 Mayıs Cuma gününden itibaren öğle, ikindi ve cuma namazlarının cemaatle kılınabileceğinin açıklamasının ardından, Bursalılar adeta ilk Cuma namazına akın etti. Müftülük tarafından belirlenen camilerde temizlik, dezenfeksiyon, bakım ve onarım işlemlerini yapan Bursa Belediyeleri, namazgah olarak hazırlanan park ve bahçelerde de namaz öncesi her türlü tedbiri aldılar.

Alanlara el dezenfektan üniteleri yerleştirilirken, tek tek ateşleri ölçülen vatandaşlara maske ve tek kullanımlık seccade dağıtıldı. Vatandaşlar haftalar sonda ilk kez Cuma namazı kılmanın coşkusunu yaşadı.

100 yıl sonra ilk Cuma

Hüdavendigar Kent Parkı, Merinos Parkı ve Orhangazi Parkı ilk Cuma namazında adeta vatandaşların akınına uğradı.

Son yıllarda cenaze namazları ve teravih namazlarında kullanılan tarihi namazgahta en son Cuma namazı yaklaşık 100 yıl önce kılınırken, bir asır sonra Bursalılar Cuma namazını tarihi alanda kılmış oldular.

Anahtar Kelimeler:
Cuma NamazıBursa Parkları
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.