Bursa'da ilk 'Sıfır Atık Belgesi' Sütaş'a verildi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Sütaş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen “Sıfır Atık Belgesi”ni Bursa’da alan ilk şirket oldu.

Bu yıl kuruluşunun 45. yılını kutlayan Sütaş, ineklerin beslendiği ottan, sofralara ulaşan süt ve süt ürünlerine kadar olan tüm süreci "Çiftlikten Sofralara" entegre iş modeli ile denetliyor ve yönetiyor. Bu model dahilinde Sütaş, toprak, su, hava gibi doğal varlıkları doğanın emanetleri olarak görüyor; tüm faaliyetlerini "doğadan aldığını doğaya geri verme" ilkesiyle sürdürüyor, enerji ve çevre politikalarını da bu anlayışla oluşturuyor.

Çevresel performansını yönetim sistemleri ile takip ederek sürekli geliştirmeye odaklanan ve Sıfır Atık hedefiyle çalışan Sütaş, Bursa’da Sıfır Atık Belgesi’ni alan ilk şirket oldu. Çevre ve Şehircilik İl Müdür V. Selçuk Yalçın’ın Başkanlığındaki heyet Sıfır Atık Belgesi’ni Bursa Karacabey’deki Sütaş tesislerini ziyareti sırasında takdim etti.

Sütaş, çiftliklerinden çıkan gübreleri ve süt ürünlerinin üretiminden kaynaklanan organik atıkları, biyogaz tesislerinde enerjiye dönüştürerek, çev­reye olan olumsuz etkilerin azaltılmasına yönelik çalışıyor. Sütaş, fabrikalarının ihtiyacı olan elektriğin %84’ünü kendi ürettiği yenilenebilir enerji ile karşılıyor. Biyogaz tesislerinin proses çıktıları ise organik madde içeriği yüksek, çok değerli organik gübre olarak değerlendiriliyor. Sütaş böylece, yılda yaklaşık 7,5 milyon ağaca eşdeğer sera gazı azaltımı yapılmasını sağlıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hamdi Yağız 4 yıl önce

Sütaş bölgemizin medarı iftiharı. tebrik ederim.