Biden İsrail’de… İsrail-Hamas Savaşı ile ilgili basın toplantısındaki açıklamalarının satır aralarını okumaya devam edelim.

Biden BAYDI.

YETER NETANYAHU, demedi.

*

Biden; “İsrail Devleti’nin dünyadaki Yahudi insanlar için güvenli bir yer olarak kurulduğunu söyledi. Eğer İsrail olmasaydı -mevcut olmasaydı- onu icat etmemiz gerekirdi" dedi.

Hatırlayalım… İSRAİL DEVLETİ NASIL İCAT EDİLDİ?

Tarihte yaklaşık 2 bin yıl aradan sonra üçüncü kez İsrail Devleti, SİYONİST KONGRELERİ’nde alınan kararlar sonrasında icat edildi!

*

SİYONİST KONGRELERİNDE ALINAN KARARLAR

Siyonist hareketi ile Filistin’in topraklarında Yahudi Devleti’ni nasıl kuruldu?

FİLİSTİN TOPRAKLARINDA DEMOĞRAFİK YAPI BOZULDU!

Yahudi Devleti’nin-İsrail’in- Osmanlı himayesindeki Filistin topraklarında kurulması için kapalı kapılar ardındaki diplomatik karanlık niyetler gün yüzüne çıkmaya başladı.

1845’ler… Filistin topraklarında 12 bin Yahudi yaşıyordu.

Yahudi Milletinin bir devlet kurup coğrafyada varlık iddiasında bulunmaları ve daha fazlasını da istemek için coğrafyanın demografik yapısı Yahudi nüfusun lehine değiştirilmeliydi.

Yani… Yahudi nüfusunun ORTADOĞU’da artması gerekliydi. Bu niyetle,

1897… İsviçre Basel’de Birinci Siyonist Kongresi yapıldı. Yahudiler, Filistin’in kolonizasyonunu öngören Basel programını yayınladı.

Bu program dâhilinde dünyanın dört bir yanına dağılmış Yahudiler koloni koloni Filistin’e gönderilmeye başlandı!

İsrail Devleti’nin resmen kurulana dek Hagana paramaliter gruplar ve Yahudi cemaati kibultzlar arı gibi çalıştı. Böylece ORTADOĞU’nun demografik yapısı bozuldu.

1914’e gelindiğinde… Filistin’de Yahudilerin sayısı 85 bini buldu.

1906… Yahudiler Filistin’de ulusal bir devlet kurma kararı aldı.

1914… I. Dünya savaşı patladı. -Dünya Savaşı dense de bu savaş İngilizler ile Osmanlı arasında bir savaştı. Savaşın asıl çıkma nedeni; Osmanlı Devleti’ni parçalamak Akdeniz’in hâkimiyetinin tamamen İngilizlere geçmesini sağlamaktı.-

İngilizler Almanya’nın yanında savaşa giren Osmanlı Devleti’nin egemenliği altındaki Araplara Osmanlı Devleti’ne ihanet etmeleri karşılığında bağımsızlık sözü verdi.

Filistinliler de olmak üzere Araplar Osmanlı Devleti’ni sırtından bıçakladı.

1916… Gizli antlaşmalar yapılmaya başlandı. İngiltere ve Fransa önderliğinde Sevr’in taslağı olan Sykes-Picot Antlaşması’nı imzaladı. -Kurtuluş Savaş başlaması ile bu antlaşma hükümleri engellenmemiş olsa Türklere Anadolu’da nefes alacak alan bırakılmamıştı. Konya Ovası ancak elimizde kalacaktı!-

Sykes Picot ile İngiltere ve Fransa Osmanlı himayesindeki Arap bölgelerini değişik nüfuz alanlarına böldü.

Lübnan ve Suriye Fransa’ya verildi. Ürdün ve Irak İngiltere’ye verildi.

Filistin ise uluslararası bölge olarak kaldı.

1917İngiltere Balfaur Deklarasyonu’nu yayınladı. İngiltere Dış İşleri Bakanı Arthur J. Balfaur, Siyonist bir İngiliz lidere gönderdiği mektupta İngiliz Hükümeti’nin Filistin’deki Yahudiler için ulusal bir devlet kurulmasını desteklediğini belirtti.

Balfaur Deklarasyonu ile İngilizler Yahudilere Filistin’de devlet kurma sözünü perçinledi.

1918… Trablusgarp, Balkan Savaşları ile yıpranmış olan Osmanlı Devleti hazırlıksız girdiği I. Dünya Savaşı’nda ağır yenilgiye uğradı. İngiltere; bölgede yaşayan Arapların Osmanlı Devleti’ne ihaneti ile Filistin’i Osmanlı Devleti’nden aldı.

İngilizler Mekkeli Şerif Hüseyin ile anlaştı. Osmanlı Devleti’ne ihanet etmeleri karşılığında savaş sonrasında Araplara bağımsızlık sözü verildi.

Filistin dâhil Araplar Osmanlı Türklerine karşı ayaklandı.

Ancak Sykes-Picot Antlaşması ile Araplara verilen sözler tutulmadı.

Osmanlı himayesindeki topraklar pasta paylaşır gibi pay edildi. Aslan payı İngiltere’nindi. İhanet eden Araplar ise neredeyse avucunu yaladı.

-Rusya; I. Dünya Savaşı sırasında Bolşevik ihtilali sırasında Sarı Kitap ile İngiltere’nin başını çektiği tüm gizli antlaşmaları ifşa etti.-

1918… I. Dünya Savaşı bitince Milletler Cemiyetinin onayı ile Yahudiler İngiliz mandası olarak ayrılan Filistin’e rahatça göç etmeye ve Filistin’in değişik yerlerine yerleşmeye başladılar.

1919…Filistinliler olayın ciddiyetini -geç olsa da- nihayet anladı. Osmanlı’ya ihanetin bedelini ödüyorlardı.

Filistinliler, Balfaur Deglarasyonu kararlarına itiraz ettikleri ilk ulusal konferanslarını gerçekleştirdi.

1920… San Remo Konferansı’nda İngilizlere Filistin’i kontrol yetkisi verildi. İki sene sonra Siyonist Herbert Samuel, İngiltere’nin ilk Filistin Yüksek Komiseri olarak bölgeye atandı.

1929… Araplar direnmeye başladı. Yahudilere karşı geniş çaplı saldırıya girişti. Durum Kudüs’ü deki yönetimi sarstı. Saldırının nedeni “Ağlama Duvarı Ve El Aksa Camisi’nin kullanımı” konusundaki anlaşmazlıktan kaynaklıydı. Müslümanlar için kutsal bu alan Yahudiler için de eski bir Yahudi Tapınağından kalan duvar olduğu iddiası vardı.

Araplar İngilizlerin oyununa geldiklerini anlamışlardı.

Siyonist hareketi, İngiliz mandasındaki Filistin’in topraklarında Yahudi Devleti kuracaktı.

1937… Peel Komisyonu Lord Robert Peel başkanlığında manda topraklarında olayları inceledi. Filistin’in ikiye bölünmesini tavsiye etti. Yahudilere verilecek kısımda Yahudi ulusal Devleti kurulacak, diğer kısmı Araplara verilecek ve Arap Ulusal Devleti kurulacaktı. Kutsal bölgelerden oluşan kısım ise tarafsız kalacak ve İngiltere tarafından idare edilecekti.

1947… İngiltere Filistin’den ayrılmaya karar verdi. Birleşmiş Milletler (BM)den tavsiyede bulunmasını istedi. –İngiltere’nin başını çektiği oyunda sıra yasal dayanağa gelmişti. BM alacağı karara diğer devletlerin itiraz hakkı tabi ki doğmayacaktı.-

29 Kasım 1947 Tarihli BM oturumunda Filistin’in Arap ve Yahudi olmak üzere ikiye ayrılmasına karar verdi. Kudüs BM yetkisi altında uluslararası bir alan olarak kaldı.

Araplar paylaşım planına itiraz etti. Yahudi yerleşim bölgelerine saldırdılar. Buna yanıt Yahudi terör grupları kurarak Arap köylerine şehirlerine saldırdılar.

15 Mayıs 1948… İngilizler Filistin’i terk etti. Yahudiler İsrail Devleti’nin bağımsızlığını ilan etmeye karar verdi.

Aynı gün… Mısır, Trans Ürdün, Suriye, Lübnan, Irak, Filistinli Araplar yeni kurulan Yahudi Devletine -İsrail’e- saldırdı.

Ancak çok geç kalmışlardı.

Araplar Yahudi Devleti-İsrail’in kurulmasını engelleyemedi.

Ateşkes antlaşması ile Gazze Şeridi Mısır idaresinde, Batı Şeria Ürdün idaresinde kaldı.

1948- Filistin’de 800 bin Arap nüfustan 170 bini İsrail Devleti’nin egemenliği altında kalmayı seçti. Geriye kalanlar çevresindeki Arap ülkelerinde mülteci oldu.

…Ve Filistin’in bölgesel demografik yapısı bozuldu.

Biden’ın dediği gibi… İSRAİL DEVLETİ -Siyonistler tarafından- İCAT EDİLDİ!

*

Gelelim TARİHTEN ÇIKARILACAK DERSE…

İSRAİL-HAMAS SAVAŞI’NDA ORTADOĞU KAN GÖLÜ…

Coğrafi yaklaşımda unutmaması gereken en önemli husus…

Küçük bir kıvılcım ile tutuşturulabilen coğrafi korku, aslında insanın bilinçaltına attığı unutmaya /unutturulmaya çalışılan en büyük korkudur.

Coğrafi korku ile yönlendirilen halk, topraklarında istilacı gördüklerine karşı en korkunç şeyleri yapmaları an meselesi olabilir.

Tersi durum daha da korkunçtur. -Yani istilaya gelenin durumu…

İstilacının tek amacı vardır. Geldiği yere geri def edilme korkusu…

Bu korku, zulmün şiddetini insanlığın utanç sayfasına daha da kanlı taşır.

*

İSTİLACI, YURT -toprak- PEŞİNDE...

Savaşların geçmişten günümüze tek derdi toprak mülkiyetidir.

İNSANLIĞIN EN BÜYÜK KORKUSU COĞRAFİ KORKUDUR.

VATANI OLMAYANIN HİÇ BİR ŞEYİ OLMAZ.

HİÇ BİR ŞEYİ OLMAYANIN… İSTİLA ETTİĞİ TOPRAKLARI KAN GÖLÜNE ÇEVİRMESİ BİR KIVILCIM MESELESİDİR!

*

O zaman ülkemizde…

Yabancıya toprak satışları da nedir?

Sınırlardan geçenler kimlerdir?

Demografik yapının bozulması coğrafi korkuyu tetikler!

*

ORTADOĞU’DA İSTİKRAR VE İNSANİ MAKSATLI BAŞLAYAN CÜMLELER DUYULDUĞU AN…

ORTADOĞU’NUN İSTİKRARSIZLAŞTIRILMA BUTONUNA, DIŞ VE İÇ GÜÇLER TARAFINDAN EL BİRLİĞİ İLE BASILMIŞTIR.

Sevgi ve bilgiyle.

www.oznuryazar.com

.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.