ALİ BEKTAN yazdı: "İnsana Çip Takma Geliyor"

Elon Musk, kendisine ait Neuralink şirketinin ilk kez bir insanın beynine çip yerleştirdiğini duyurdu. Tesla ile SpaceX'in kurucusu, sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk, insan beynini bilgisayara bağlamaya çalışan projesinde yeni bir aşamaya ulaştıklarını belirtti. Musk, bu amaçla kurduğu Neuralink şirketine ait bir kablosuz çipin ilk kez bir insanın beynine başarıyla yerleştirildiğini açıkladı.

X üzerinden paylaştığı mesajında Musk, "Dün ilk kez bir insana Neuralink implantı takıldı. İlk sonuçlar, umut verici oranda sinir uyarımı tespit edildiğini gösteriyor" dedi.
Neuralink'in ilk cihazının adının 'Telepathy' olduğunu duyuran Musk, çip takılan hastanın iyileşmekte olduğunu da ekledi.

.....

Yazının devamı için tıklayınız

.....

Anahtar Kelimeler:
Ali Bektan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.