3 KASIM 2002 seçimlerinde iktidar olan AKP'de RECEP TAYYİP ERDOĞAN siyasi yasaklı olduğu için Başbakan olamadı.

CHP Genel Başkanı DENİZ BAYKAL'ın da desteği ile siyasi yasak kalktı.

Sonra Siirt'in Pervari ilçesinde seçim sandığında sorun var bahanesi uyduruldu. Yüksek Seçim Kurulu da SİİRT SEÇİMLERİNİ iptal etti. Siirt Milletvekillerinin Milletvekillikleri düştü. Bunlardan birisi JET FADIL olarak bilinen FADIL AKGÜNDÜZ idi..

9 Mart 2003 tarihinde ara seçim yapıldı. RECEP TAYYİP ERDOĞAN bu seçimde Milletvekili seçildi ve Başbakan oldu. Abdullah Gül’de Dış İşleri Bakanı oldu.

Kurulan hükümette ALİ BABACAN Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı oldu.

Davutoğlu ise Abdullah Gül’ün danışmanlarından birisi oldu. 3 Kasım 2002 tarihinden 14 Mayıs 2023 tarihine kadar geçen süre 20 sene 6 ay olacak. Bu süreyi geçen liderlerden sadece PUTİN var.

Rusya'da PUTİN iktidara geldiği zaman İMF borcu USD 12 MİLYAR idi ve vadesi gelen borç tutarı USD 4.8 MİLYAR idi. İlk işi borcu yapılandırmak oldu.

Daha sonra ülke kaynaklarını iyi ve verimli kullanan PUTİN ve yönetimi, savaşa rağmen 2023 itibarı ile USD 598.9 MİLYAR ALTIN VE DÖVİZ REZERVİ sahibi ülke oldu.

AKP iktidara geldiği 2002 sonu itibarı ile toplam borcumuz: USD 108.6 MİYAR, Nüfusumuz 65 MİLYON idi. Kişi başına borç tutarımız USD 1.670- idi. 31 Aralık 2022 sonu itibarı ile toplam borcumuz USD 459 MİLYAR, Nüfusumuz 85.2 Milyon. Kişi başına düşen borç tutarımız: USD 5.383- 2002 senesi sonu itibarı ile borçlarımız USD 5.383 / USD1671 = 3.22 kat artmış.

Bu tablo çok vahim ve böylesine artan bir borç yükü ile aydınlık günlerin gelmesi mümkün değil.

Bu sistem önce 24 OCAK KARARLARI, sonra KEMAL DERVİŞ dayatması yasalara göre yapılan uygulamaların sonucu.. Önemli CUMHURİYET VARLIKLARI özelleştirildi ve satın alanlar aldıkları varlıkları kısa sürede başkalarına satarak MİLYARLARCA USD paralar kazandılar. Üstüne üstlük Telekom satışı için kredi veren bankalarımızın USD 4.7 MİLYAR kredi alacağı ödenmedi. TELEKOM'UN % 55 hissesi bankalara kaldı. Tekelin alkollü içecek şirketi önce USD 292 MİLYON tutara yerli konsorsiyuma satıldı. Bu konsorsiyum MEY İÇKİ ŞİRKETİ KURDU ve çok kısa sürede USD 810 MİLYON bedele ABD şirketine sattı. ABD ŞİRKETİDE İngiliz içki şirketine USD 2.1 MİLYAR USD tutara sattı.

Özelleştirmenin başındaki ALİ BABACAN, icraatları AKP adına yaptı. Şimdi gittiği millet ittifakı seçimi kazanırsa orda devam edecek özelleştirmelere ve borçları da arttırmaya..

12 EYLÜL sonrası uygulanmaya başlanan 24 OCAK kararları ile 2001 krizinde revize edildi ve 2008 senesine kadar devam etti. İMF den borç almayan iktidar, varlıkları satarak USD 63 MİLYAR aldı. USD 50 MİLYAR özelleştirme ALİ BABACAN dönemine aittir.

TÜTÜN-PAMUK-İNCİR-ŞEKER PANCARI gibi döviz karşılığı olan ürünlerimizin üretimi kısıtlandı.

Maalesef ülke geleceği için iki ittifakın da çözüm olması söz konusu değil. Çünkü ikisi de serbest piyasacı. AKP iktidarının ülkeyi getirdiği tablonun sadece küçük bir özetini anlattım.

Sorun olan çok şeyler var anlatılacak. Hem ekonomi de hem de uyguladıkları siyasette.

Bağlı olacaklarını açıkladıkları ittifakları da aynı.. ABD başta olmak üzere BATI ittifakında olacağız diyorlar.

Seçime giderken bol bol vaatler yağdırıyorlar. Her seçim dönemlerinde miting meydanlarında ülke geleceği ile ilgili en ufak söz etmezler. Sadece "vatandaşın işsizlik, açlık sorununu biz çözeceğiz" derler. Muhalefet iseler "hesap soracağız" derler. İktidar da iseler "şunları yaptık, bunları yaptık" diyerek asıl yapmaları gerekenleri saklarlar. Mevcut tablo 22 senedir iyi yönetilmediğimizi göstermekte ve bundan sonra da bu zihniyet iktidar olursa iyi şeylerin olmayacağının göstergesi apaçık belli değil mi?

1- GERÇEK ATATÜRKÇÜLER

2- GERÇEK MİLLİYETÇİLER

3- GERÇEK DİNDARLAR

4- GERÇEK SOL VE SOSYALİST YURTSEVERLER

Birlik olduğu zaman; Planlı, Üretimden yana - Karma Ekonomi Modeli uygulandığı zaman, "tam bağımsız ve başı dik" bir ülke oluruz.

Saygılarımla..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.