Peynir ve bol susamlı gevrek simit tadında bir hayat olsun tadı damağımda kalan; dolu dolu gözü doyuran, şatafatlı sofralar misali ruhumu aç bırakan garip zenginlikler değil demiştim..

Saçlarım kırıldığında anladım kalbimin ne çok kırılıp yorulduğunu, arsızca uzardılar ben onları öne atıp makasla hunharca keserken. Kırlangıçlar yuva yapardı çığlık çığlık, bahar melodileri çalardı tellerinde. Önce tınıları dindi sonra kırlangıçlar göç edip gitti, kaç bahar bekledim gelmediler.. Ah şu haylaz, yaramaz serçeler çok yaygara etseler de her mevsim benimleler..

Yerden göğe uzanan bir ışık huzmesi içinde pırıltılarla dönen bir girdap, rüzgar çanlarının ahenkli sesinde ölüp ölüp diriliyorum. Beş parmaklı çınar yaprakları örtüyor üstümü sarının her tonu.. Toprak kokusu doluyor ciğerlerime, yağmur sonrası tüm günahlarımı yıkayıp giderken sağanak sağanak.. Uçsuz bucaksız gelincik tarlalarına doğru koşarken, dikenli tellerine takılıyor içimdeki çocuğun bayramlık elbiseleri hayatın, çiçek çiçek açıyor, lime lime olmuş her bir parçası, kırmızı gelinciklere inat..

17 yaşımın diyeti etimdeki kanlı çizgiler.

Annemin yüzü yok bez bebeğin yüzüne çiziyorum gülümseyen bir suret.. Masa altlarında köşelere yuva yapmış örümceklere tutup verdiğim sineklerin vızırtısı, evdeki patırtılar kütürtüler.. Acımasızlığı yarıştırdığım zamanlar, saatler.. Bayramdan bayrama elime yakılan kına kokusunda biriktirdiğim minnacik sevinçler.

Gök gürültülü yağmurlar yağmasın; korku bulutları sarmasın. Sessiz sessiz ağladığım yılların 17 yaşımın diyeti çakan bu şimşekler. Su birikintilerinin içinde kalıyor bezden bebekler, üstüm başım çamur inadına basıyorum şılap şılap, annemin titizlik cinneti 17 yaşımın diyeti.

Sevin beni diye bağırıyorum, beni neden sevmediniz?

Kırlangıçlar dokundu, rüzgârlar dokundu saçlarıma annemin elleri yok.. Çubuktan eller yapıyorum bezden bebeğin kollarına yumuşacık çamaşır suyu kokmayan.. 17 yaşımın diyeti kâbuslarımda kesip atıyorum önlerine tutmasınlar diye, soğuk soğuk atıyorum önlerine.. Karga pabuçlarının maviliğinde nevruz bayramlarında boyadığım haslanmış yumurtaların üstünde kaldı minnacik sevinçler..

17 yaşımın diyeti hâlâ ödüyorum..

Beni niye sevmediniz ?..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.