Tiyatro yeni sezona hazırlanıyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sezon hazırlıklarına başladı.

Yeni sezona Venedik Taciri adlı oyunla başlayacak olan tiyatro, ‘sanat mahallemde’ etkinliği kapsamında 29 Haziran’dan itibaren de ‘Eskici Abdi’ adlı oyunla yaz boyunca Bursa’nın farklı mahallelerinde tiyatro severlerle buluşacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu 2020 - 2021 Tiyatro Sezonu için W. Shakespeare’in kaleme aldığı, Özdemir Nutku’nun Türkçeye tercüme ettiği Venedik Taciri oyunuyla seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. William Shakespeare tarafından 1596-98 yılları arasında yazıldığına inanılan trajikomik eserde, bütün gemileri açık denizlerde olan ve maddi sıkıntıya düşen tüccar Antonio’nun hikayesi anlatılıyor. Antonio, arkadaşı Bassanio'nun sevdiği kadına talip olmak adına Belmont'a gidebilmesi için Shylock'tan üç bin düka ister. Bunun karşılığı olarak Yahudi tüccar Shylock adına Antonio, vade dolduğunda bedeninden bir pound (yaklaşık yarım kilo) et alacağına dair bir senet imzalar. Ancak senedin vadesi dolmasına rağmen Antonio borcunu ödeyemez.

Yönetmenliğini Doğu Yaşar Akal'ın üstlendiği oyunun dekor tasarımı Murat Şimşek'e, kostüm tasarımı, Deniz Çağrı Bilgili’ye ait, oyunun müziklerini ise Burak Keleş yapıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının hazırladığı Venedik Taciri Eylül ayından itibaren Tayyare Kültür Merkezi sahnesinde seyirci ile buluşacak. 

Sanat Mahallemde

Bu arada tiyatro severlere sanatla dolu bir yaz yaşatmayı hedefleyen Şehir Tiyatrosu, ‘sanat mahallemde’ etkinliğine start veriyor. Yaz oyunu Eskici, yaz boyunca 'sanat mahallemde' etkinlikleri kapsamında 29 Haziran’da başlayıp Ağustos ayının sonuna kadar her hafta salı günü Bursa’nın çeşitli mahallelerinde tiyatro severlerle buluşacak.

Geleneksel Türk Tiyatrosunun anonim örneklerinden Eskici Abdi adlı orta oyunu metninden derlenen Eskici adlı oyunda, Kavuklu efendi işsizliğine çare ararken, çocukluk arkadaşı Pişekar efendiye rastlar. Pişekar efendi, mahallesindeki eskici Abdi efendinin, kendisine bir yamak aradığını, ona bir yamak bulmasını istediğini Kavuklu efendiye söyler. Artık Kavuklu Efendi ayakkabı, çarık tamircisi olan eskici dükkanında yamak olmuştur. Ortaoyunundaki değişik tiplemelerin çarık tamiri için Kavuklu efendiye gelmesiyle, komik olaylar yaşanır. Klasik orta oyunu hikayeleri gereği, oyun bitiminde çelebi ve zennelerden biri evlenir ve düğün olur.

Günay Yunus Güney’in derleyip, yönettiği oyunda Hakan Onat, Kutlay Akbal, Seçil Girgin Serener, Didem Hun Liman, Tuba Bayram, Nihal Türksever Erten, Deniz Gürsucu, Seçkin Kaymaz, Uğur Serener, Aykan Yılmaz ve Volkan Yıldız rol alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.