Cumhuriyet'in 100. yılına özel hatıra para basıldı

Togg kullanıcıları, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki konvoyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Cumhuriyet'in 100. yılına özel 5 Türk lirası hatıra parası basıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından tanıtılan para bugün tedavüle giriyor. Yine Darphane tarafından yüzyılın projelerine vurgu yapılan bir hatıra para da bugün itibarıyla satışa sunuluyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhuriyet'in 100. yılı kapsamında hatıra para bastırdı.

"5 Türk lirası" olarak Darphane tarafından basılan para, bugün dolaşıma giriyor.

Hatıra paradan bir defaya mahsus 100 milyon adet basıldı. Paranın iç göbeğinde "Türkiye Yüzyılı" logosu kullanıldı. Dış halkasında ise 8 köşeli "Selçuklu yıldızı" motifi var.

Öte yandan Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü 100. yıl hatıra parasını da duyurdu.

Cumhuriyet'in 100. yılına özel hatıra para basıldı

Parada 12 Cumhurbaşkanının rölyefleri kullanıldı

Paranın ön yüzünde Cumhuriyetin ilanından bu güne kadar görev yapan 12 Cumhurbaşkanının rölyefleri kullanıldı. Türkiye Cumhuriyeti'nin Yüzüncü Yılı ve Türkiye Yüzyılı logoları yer aldı.

Paranın diğer yüzünde ise Atatürk rölyefi bulunuyor. Cumhuriyet'in ilanından günümüze kadar yapılan yeniliklere işaret ediliyor.

Hürkuş, Hürjet, Yüksek Hızlı Tren, TOGG ve 1915 Çanakkale Köprüsü rölyefleri dikkati çekerken, Çamlıca Camii, traktör kullanan Atatürk, biçer döver, kadınlara tanınan seçme ve seçilme hakkı ile kadınların spordaki başarısına da vurgu yapılıyor.

Hatıra paralar Darphane'nin internet sitesinden alınabiliyor

Bayrak tutan Türk Milletinin olduğu rölyef de yine öne çıkan detaylar arasında..

TRT'de yer alan habere göre, Bilim insanlarından Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu ile Prof. Dr. Aziz Sancar rölyeflerine de hatıra parasında yer verildi. Basılan bu hatıra paralar, Darphane'nin internet sitesinden ve satış mağazasından temin edilebiliyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.