Yunanistan, İsrail´in COVID-19 ilacının denemelerinde yer alacak

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Yunanistan´ın en büyük hastanesi, pazartesi günü Kudüs´te Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis ile Başbakan Binyamin Netanyahu arasında gerçekleşen görüşmede alınan kararla COVID-19 tedavisi için yürütülen araştırmalarda yer alacak.

Mitsotakis ile yapılan basın toplantısı sırasında Netanyahu, ‘mucize ilaç’ adını verdiği bir şişeyi eline aldı ve "Korona enfeksiyonu kaptıysanız, ciddi şekilde hastaysanız ve akciğer probleminiz varsa, bunu alın, soluyun ve artık iyi hissedeceksiniz’’ dedi. Netanyahu ayrıca, Mitsotakis'in ilk sorduğu şeylerden birinin Yunanistan'ın klinik deneylere katılıp katılamayacağı olduğunu belirtti.

Mitsotakis, “Uluslararası basının dikkatini çeken bu yeni ilaç konusunu görüşmekten Yunanistan adına çok mutluyum. Hastalığın kendisini iyileştirebilecek bir ilaç bulabilirsek hepimiz çok rahat ederiz" dedi.

Tel Aviv’in Ichilov Tıp Merkezi, cuma günü EXO-CD24 tedavisi gören 30 hastadan 29'unun üç ila beş gün içinde iyileştiğini açıklamıştı.

COVID-19 ilacı için yapılan ortaklık dışında, İsrail ve Yunanistan’ın turizm bakanları, koronavirüse karşı aşılanmış kişiler için karantina süresi gerektirmeden ülkeler arasında turizm alışverişine izin verecek bir anlaşma da imzaladı.

Mitsotakis, AB’de dijital aşı sertifikasının en büyük savunucusu olduğunu belirtti.

Kaynak: Şalom

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.