Yunan Askerleri Batı Trakya'daki Azınlık Türk Bölgelerinde tedirginlik yaratıyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İskeçe’nin Balkan köylerinden Gökçepınar’da köy içinde yapılan askeri tatbikatın basında yer almasının ardından, Rodop ilinin bazı köylerinde de askeri hareketlilik yaşandığı belirtildi.

Batı Trakya Gündem ve Millet Gazeteleri’nin haberlerine göre, Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Payamlar köyünün sokaklarında tam teçhizatlı şekilde gezen askerler tedirginlik yarattılar. 12 Ağustos Çarşamba günü sabah 09:30 civarında Payamlar köyüne yaklaşık 20 askerden oluşan bir grup geldi ve köy sokaklarında gezdi.

Haberde, “Bölge insanı önceki yıllarda da askerlerin köyü ziyaret ettiği ancak ilk defa tam teçhizatlı şekilde köyden geçiş yaptıklarını belirtti.” ifadeleri yer aldı ve aynı sabah saat 10.30 civarında Menetler köyüne üç araçlı askeri bir konvoyun geldiği, konvoyun cami önünde bir süre durduktan sonra köyden ayrıldığı belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.