Netanyahu: "Biden, eminim ki sıra Ortadoğu'ya geldiğinde beni de arayacak"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İsrail Başbakanı Netanyahu, 20 Ocak´ta ABD´de başkanlık koltuğuna oturan Biden´ın kendisini ´sıra Ortadoğu´ya gelince´ arayacağından emin olduğunu belirterek, ittifakların güçlü olduğunu belirtti.

Netanyahu, düzenlediği basın toplantısında ABD Başkanı Joe Biden'ın henüz kendisini aramamasına ilişkin soruya, "Başkan Biden uygun gördüğü sıraya göre görüşmeler yapıyor. Kuzey Amerika ve ardından Avrupa ile başladı ve eminim ki sıra Ortadoğu'ya geldiğinde beni de arayacak. Hiç şüphem yok. Her zaman aynı fikirde olmasak bile ittifakımız güçlü" cevabını verdi.

Biden, başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de aralarında bulunduğu 8 ülkenin liderleriyle telefonda görüştü.

Biden'ın göreve gelmesinin üzerinden yaklaşık 3 hafta geçmesine rağmen henüz İsrail Başbakanı Netanyahu'yu telefonla aramaması dikkati çekiyor.

Sputniknews

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.