Moldova'da seçimleri Cumhurbaşkanı Sandu'nun partisi kazandı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Moldova’da erken seçimleri, Cumhurbaşkanı Maya Sandu’nun Eylem ve Dayanışma Partisi kazandı. Seçimlerde yüzde 50’ye yakın oy alan Sandu’nun partisi, Rus yanlısı eski Cumhurbaşkanı Dodon’un partisini geride bıraktı.

Moldova’da yapılan erken parlamento seçiminde, kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Maya Sandu’nun partisi birinci çıktı. Parlamento seçimi, 150’si yurt dışında, 41’i de Moldova sınırları içerisinde bulunan ve tek taraflı bağımsızlığını ilan eden “Transdinyester” bölgesinde, toplam 2 bin 150 sandıkta gerçekleşti.

SANDU’NUN PARTİSİ, RUS YANLISI DODON’UN PARTİSİNE KARŞI ZAFER ELDE ETTİ

Moldova’da seçim sonuçlarına göre, Batı yanlısı Sandu’nun kurduğu Eylem ve Dayanışma Partisi (PAS) oyların yüzde 49,95’ini alarak birinci oldu. Rusya yanlısı tutumuyla bilinen eski Cumhurbaşkanı İgor Dodon’un liderliğindeki Sosyalist Parti ve Komünist Partisinden oluşan siyasi blok (BECS) ise oyların yüzde 29,23’ünü alabildi.

Moldova'da halk erken parlamento seçimi için sandık başına gitti

Moldova Merkez Seçim Komisyonunun kesin olmayan verilerine göre, seçime katılım oranı yüzde 48,39 oldu.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.